maanantai 4. toukokuuta 2015

Lohilemppareita


Tämän päivän elelin lohella..voisin elää sillä joka päivä jos budjetti olisi rajaton..lounaaksi oli lohisalaattia ja päivälliseksi kukkakaaliriisiä ja kermaista lohikastiketta..salaattiin tein kastikkeen turkkilaisesta jogurtista ja ranskankerman lopusta, sekaan laitoin sitruunanmehua, ruohosipulia, kananmunaa, suolaa ja pippuria..appelsiinia laitoin raikastamaan salaattia ja feta toi ihanaa suolaisuutta. 

Salaatin pohjana oli frisee, tammenlehti ja kartanon salaattia, kurkkua, tomaattia, fetaa, appelsiinia..todella perus ja aina vaan niin maistuva! Laitan ohjeet tarkemmin vielä postauksen loppuun :)

Tänään tuli tehtyä kevään ensimmäinen virallinen pyörälenkki, 14km taittui mukavasti kun oli salaatin syönyt alle, tullessa kyllä oli nälkä, että kyllä sen taisi kaiken siinä matkalla myös kuluttaa..välipalaksi eilistä marjarahkaa niin jaksaa siihen asti kun kerkee iltaruokaa tekemään..entisessä elämässä mun lemppariruokaa oli basmatiriisi ja kerma-tilli-lohikastike, onneks tästä ei ole tarvinnut tinkiä ja vaikka en ole onnistunut basmatin makua kukkakaaliriisiin luomaan niin kyllä se vaan toimii ilmankin ja saa muuten syödä isomman annoksenkin kun ei iske ähky sitten millään! :D
Kukkakaaliriisi on niinkin helppo, että raastaa kukkakaalia raastinraudalla ja pyörittelee voissa alle 5min, kunhan vähän pehmenee ja imaisee voin itseensä, ei tarvitse ruskistaa. Muru on niin pientä että se kypsyy parissa minuutissa, onhan oikeassakin riisissä (jos se on oikein tehty) hieman purutuntumaa niin saa jäädä tähänkin. Kalat pannuun ja mausteet ja kerma perään, tämän ruuan tekemiseen meni 10min, kalan olin paloitellut (en sentään perannut, kävin ongella paikallisen supermarketin tiskillä) jo päivällä joten siihen ei tuhraantunut enää aikaa, annoksesta olisi varmaan riittänyt jonkun laskuopin mukaan kahdelle ihmiselle mutta kyllä se tässä nälässä katosi omaan napaan hyvin nopeasti..eikä tehnyt edes tiukkaa..:D tämä on yksi meidän lasten lemppariruuista! Hitunen porkkanaraastetta eksynyt sekaan kun oli leikkuulaudalle jäänyt, porkkana sopii kyllä myös tähän sekaan.

















  Kukkakaaliriisi:
-3/4 osa kukkakaalia raastettuna
- väh. 50g voita 
-raasta kukkakaali ja pyörittele voisulassa sen aikaa että riisi hieman pehmenee ja imee voin itseensä, lisää silputtua ruohosipulia sekaan. 


Lohikastike:

- paista voissa lohta haluamasi määrä, mulla oli ½ filee, file oli pienemmästä päästä..en tajunnut katsoa grammamäärää mutta 100-150g/hlö on "normaali" annoskoko
mausteina tilli, sitruunanmehu/sitruunapippuri, suola
kuohukermaa sen verran että kalat just ja just peittyy, keittele ihan hetki että kastike hieman saostuu 





Salaatinkastike lohisalaattiin:

100g ranskankermaa 
4rkl   turkkilaista jogurttia 
kuivattua/tuoretta tilliä
½ sitruunan mehu 
2 kovaksi keitettyä kananmunaa 
herbamare-yrttisuolaa, mustapippuria

-sekoita kaikki keskenään, muussaa haarukalla kananmunat ja sekoita kastikkeeseen.
Käytä valmista salaattisekoitusta pohjana tai miksaile itse..itse tykkään että on vähintään kolmea eri salaattia ja mielellään vähän värierojakin. Perus jäävuorisalaattia en ole käyttänyt lähes vuoteen, siinä ei ole ravintoarvoja nimeksikään eikä väriäkään, mitä tummemman vihreä väri, sen varmemmin sitä kannattaa käyttää. 


Jo ostoskärryyn kannattaa valita paljon värikkäitä kasviksia, silloin saa helposti valmistettua värikästä ja monipuolista ruokaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti