keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Tomaattinen kaalilaatikko ja lämpimiä voileipiä

Huh heijaa! 
Jysäreistä selvitty ja palattu taas normaaliin ruokavalioon.
Mun on jo pitkään tehnyt mieli kaalilaatikkoa, se on meidän perheen yksi lempiruuista ja tuunasin sitä tällä kertaa vähän tomaattimurskalla, eipä tullut valituksia :) tällä kertaa mulla ei ollut Puljongin lihalientä mutta nyt sekin on tilauksessa joten enskerralla nesteenä toimii osittain myös se.
Nyt saa ihanaa varhaiskaalia, ehkä sitä ei ois tarvinnut edes keittää mutta kyllä mä vähän sitä pehmittelin vedessä ennen uunia
rapean pinnan ajattelin saavani pofiberillä mutta ei se nyt tuossa ajassa ainakaan kerennyt rapeutua tai sitten sitä oli liian vähän, kyllä se nyt kuitenkin muistutti hieman korppujauhokuorrutetta.
tällä kertaa en saanut otettua annoksesta kuvaa kun otettiin ruoka mukaan mummolaan, uskaltauduin ekaan jumppaan viikonlopun jälkeen, onneksi selvisin hengissä ;) puolukkasurvosta oli tietenkin laatikon lisänä, lyömätön yhdistelmä :) 


Eilen oli pitkästä aikaa tehokas päivä keittiössä, tein aamupalaksi mantelisiemenleipiä, välipalaksi teki mieli mustikkapiirakkaa ja sitten iltaruualle tämä kaalilaatikko, oli siinä uunilla hommia! ;) tein mantelileipiä tupla-annoksen ja tänä aamuna sitten sävelsin lämpöisiä leipiä aamupalaksi, super hyviä!! 





nyt ohjeisiin :) 

Kaalilaatikko: 
1500g valko/varhaiskaalia 
700g naudan jauhelihaa
3dl kuohukermaa
500g tomaattimurskaa 
2sipulia 
pinnalle pofiberiä minkä verran haluaa eikä tämä ole välttämätön 

-suikaloi kaali ja pehmitä keittämällä hetki
-ruskista jauheliha ja sipuli ja mausta haluamallasi tavalla
-sekoita kaali ja jauheliha ja laita vuokaan
-sekoita vuokaan tomaattimurska ja kerma, ripottele pinnalle pofiberiä
-uuni 200astetta noin tunti 
-tarjoa lisänä puolukkasurvosta tai hilloa 


Mantelileivän ohjeen löydät tästä aikaisemmasta postauksesta.
Laitoin sekaan 4rkl kurpitsansiemeniä ja 2rkl seesaminsiemeniä, mausteeksi pizzamaustetta kun tiesin tekeväni niistä myös lämpöisiä leipiä.

Leipien päälle laitoin tomaattipyrettä, savustettua kalkkunaleikkelettä, pizzamaustetta ja mozzarellaraastetta. Päällä on lehtipersiljaa ja lisänä vihersalaattia. Uunissa 200astetta ja n.10min kunnes juusto on kauniisti sulanut ja vähän saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti