sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Balilainen suklaakakku


Ystäväni kyseli tänään vinkkejä ja reseptejä raakakakkuihin, kaivelin pitkästä aikaa omistamani raakakakkukirjat (ne kaikki 2) ja vastaan tuli tämä ihanan simppeli Balilainen suklaakakku. Tämä on Maria Lönnqwistin "Raakaleipurin parhaat kakut"-kirjasta, muokkasin reseptiä hieman. Osan sokerista korvasin mulperin marjoilla, ne tuovat ihanan toffeemaista makua ja ne sisältävät runsaasti c-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia. Mulperit ovat myös runsaskuituisia ja sisältävät proteiinia, mitään näistä ei löydy edes vähän terveellisemmästä kookosokerista joten katsoin viisammaksi korvata puolet sokerin määrästä näin :) 

Pohja oli aivan ihanaa, sen olisi voinut syödä sellaisenaan, pohjan nimikin on saksanpähkinä-karamellikeksipohja, siltä se maistuikin, taateleita en ole itse koskaan laittanut noin paljon, koska ne on myös ihan älyttömän makeita, mutta ehkä joskus kannattaa oikeasti tehdä ohjeiden mukaan, eikä aina säveltää itse. 

Kakku suositeltiin tarjoamaan tuoreiden hedelmien tai cashewkerman kanssa, mulla ei ollut nyt hedelmiä, mutta liotin reilummin cashewta että sain tehtyä kermaa, maustoin sen mansikalla, tuli ihanaa ja se sopi kakun kanssa täydellisesti, olipa yllätys..mansikka&suklaa eihän se voi mennä pieleen :) 



BALILAINEN SUKLAA RAAKAKAKKU:
irtopohjavuoka 20cm halkaisijaltaan

POHJA:

3dl saksanpähkinöitä
2dl tuoreita taateleita (poista kivet)
½tl vuorisuolaa

-jauha monitoimikoneella massaksi, taikina on valmis kun pystyt pyörittämään siitä pallon ja se pysyy kasassa. Pingota irtopohjan vuoalle leivinpaperi ja painele pohja siihen



TÄYTE:

3dl cashewpähkinöitä, kannattaa liottaa 1-4h ja huuhdella hyvin 

1½dl lämmintä vettä tai pakurihauduketta
1dl sulaa kaakaovoita, sulata vesihauteessa
1,5dl liotettuja mulperin marjoja
4rkl kookossokeria
1dl raakakaakaojauhetta

- laita ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi massaksi, lisää sulatettu kaakaovoi viimeisenä ja blendaa vielä hetki, laita pohjan päälle ja jähmetä pakastimessa n.30min 

MANSIKKA CASHEWKERMA:

3dl liotettuja cashew pähkinöitä 
1tl hunajaa
1tl vaniljauutetta tai vaniljaa
½ sitruunan mehu
1dl sulatettuja mansikoita
pari rkl kylmää vettä

-Blendaa kaikki tasaiseksi







1 kommentti:

  1. Olipas tämä hyvää! Ja tuo cashewkerma sopi tähän täydellisesti. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista