perjantai 20. helmikuuta 2015
Nimpparit! Mikä ihana tekosyy herkutella! :)
Helin päivän kunniaksi pistettiin suut makiaksi porkkanakakulla..ehkä en nyt kakuksi nimittäisi, mutta vaikka porkkanapiirakka ;) Biojätteelläkin oli herkkupäivä, ensimmäinen versio päätyi sinne, en tiennyt oliko vika munissa, lämpötilassa, sokerissa, vatkaimen tehoissa vai leipurissa, mutta muna-sokerivaahtoa ei syntynyt vartinkaan vatkaamisen jälkeen ja kauempaa en jaksanut vatkata ja toivoa että ehkä se vaahto vielä syntyy.
Kokeilin sitten vaihtaa valkoiseen sokeriin ja kappas, vaahtohan syntyi minuutin vatkaamisen jälkeen, mutta sitten uunissa tapahtui jotain ja lopputulos oli tämän näköinen. Moni kakku päältä kaunis :)
Se tunne kun olet saanut kakun valmiiksi,
tee on kupissa ja alat leikkaamaan palasta niin sisältä valahtaa hyytynyt raaka muna-porkkanamössö..kakku oli ohjeen verran uunissa ja haarukalla tarkistin että olisi keskeltäkin kypsää kun ei puista tikkua nyt tähän hätään ollut..eipä ollut kypsää ei :D olisimpa tajunnut tarkistaa kakun paremmin ENNEN tuota lempipuuhaani, koristelua..paahdoin päälle pekaanipähkinää ja suikaloin porkkanaa.
Noh, ei muuta kuin lapset rattaisiin ja kauppaan hakemaan uudet tarvikkeet..matkalla muistui mieleen kakkukurssilla opittu vinkki, että munia ja sokeria lämmitetään kattilassa kädenlämpöiseksi ennen vatkaamista, kokeilin sitten sitä ja ehkäpä munat tosiaan olivat liian kylmiä huoneenlämpöisinä eivätkä sen takia vaahdottuneet, tein taikinan kaksinkertaisena ja pidin uunissa 30min, laitoin isompaan vuokaan (24cm halkaisija, irtopohjavuoka) että pohjasta tuli ohuempi ja kypsyisi varmemmin.
Yleensä kakuissa on parasta kuorrutus ja sitä on aina liian vähän, mutta ei tällä kertaa ;) alkuperäiseen ohjeeseen ei kuulunut mascarponea, mutta halusin päällisestä vielä tuhdimman ja se kannatti, sitruunanmehu toi ihanaa kirpeyttä.
Porkkanapiirakka (tupla-annos)
2 luomumunaa
6rkl kookospalmusokeria
1dl kermaa
80g voita
1tl soodaa
1dl mantelijauhetta
1dl hasselpähkinäjauhetta
1tl kanelia
1tl kardemummaa
ripaus jauhettua pomeranssinkuorta
ripaus inkivääriä
3dl porkkanaraastetta
Kuorrutus:
300g philadelphia tuorejuustoa
1prk mascarponejuustoa
loraus kuohukermaa
1 luomusitruunan mehu
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti