lauantai 21. helmikuuta 2015

Munakkaasta on moneksi

Meidän perheen lempiruokaa on kananmunat, keitettynä, kokkelina ja munakkaina eri muodoissa, perus munakkaan ohjeella saa tehtyä vaikka mitä.
Lasten mieleen on perinteinen munakas kinkulla, tomaatilla, juustolla ja vaikka pinaatilla. Itse tykkään usein hifistellä ja täytän munakkaan taskuksi tai rullaksi, sisään saa hukutettua hurjan määrän herkkuja. Kananmuna on ihan parasta pikaruokaa, on päiviä jolloin ei huvita/ehdi tekemään muutakuin munakasta tai syödä lennossa keitettyjä munia kun pitäisi olla jo menossa, kananmuna on todellista superfoodia.  

Savusiikarulla:   
2 luomumunaa, 
loraus kuohukermaa
1tl psylliumia.
-sekoita hyvin munat, kerma ja psyllium, paista molemmin puolin

ja täytä oman mielen mukaan, tässä oli sisällä savusiikaa, smetanaa, sipulia, jäävuorisalaattia ja juustoraastetta.

Tacomunakas: 
3munaa
2rkl smetanaa, 
-paista molemmin puolin, lautasen avulla saa jotenkuten käännettyä, jauhelihan maustoin luomu cajun-mix mausteella ja sekaan sipulia ja valkosipulia, päällä rucolaa, juustoraastetta, kirsikkatomaatteja, smetanaa ja mustapippuria. Tästä tuli ihan hitti!

Käytän paljon kuohukermaa ruuanlaitossa, ikävä kyllä moni valmistaja on alkanut pilaamaan hyvät kermat lisäaineella (E 407) karrageeni. Karrageenin on todettu aiheuttavan jopa syöpää ja kun kermaa menee litroittain viikossa, se todellakin merkitsee ja esim. Lidlin Milbona laktoositon kuohukerma, Valion, Pirkan kuohukerma ja jopa luomukermaan on lisätty sitä, kunnollisia kuohukermoja saa vielä onneksi Arlalta ja Maitokolmiolta ja Lidl palautti palautteiden jälkeen 2dl tetran ilman karrageenia ja vielä todella halpaan hintaan 0,79e. Ei vie paljon aikaa tsekata purkin kyljestä lukeeko siinä kerma vai kerma ja stabilointiaine. Teollisuuttahan ei kiinnosta mitä lisäaineet aiheuttaa, kunhan saadaan kermat säilymään kaapeissa kuukausia.


Hyvä esimerkki on kun kävin ostamassa lapsille D-tippoja paikallisesta luontaistuotekaupasta ja siellä myyjä mainitsi että olivat laittaneet palautetta valmistajalle että voisiko tipat valmistaa ilman lisäaineita ja nykyään se sisältää ainoastaan D-vitamiinia ja oliiviöljyä :) pienin askelin parempaan suuntaan :)


lisää munien terveellisyydestä voit lukea täältä.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti