Välipalaksi tein tänään pähkinä-siemenpatukoita. Pitkään aikaan ei ole tullut leivottua, ainakaan viikkoon ;) nyt oli jo korkea aika. Nämä on käteviä, ne säilyy pakastimessa tai jääkaapissa ja teen leivinpaperista käärepaperin niin ei ole sormet ihan kookosöljyssä syömisen jälkeen. Helppo napata matkaan evääksi, energiaa riittää pitkäksi aikaa :) määrät on vähän sinne päin, en jaksanut puntarin kanssa tehdä kun halusin nopeasti valmista kun teen kaveriksi halusin jotain hyvää. Jos taikina on liian murumaista se ei tahdo pysyä kasassa, silloin lisää vain kookosöljyä/sitruunanmehua/muuta nestettä
Pähkinä-siemen välipalapatukat:
200g pähkinäsekoitusta
(itse käytin Lidlin sekoitusta missä saksanpähkinä, hassel ja cashew)
3-4rkl kookosöljyä,
(mulla oli vajaa 2rkl limenmakuista ja loput mautonta)
2tl raakakaakaota
1tl ceyloninkanelia
½tl spirulinaa
2tl lucumaa
3 tuoretta taatelia
1tl kookospalmusokeria
1 luomusitruunan kuori ja mehu
1tl cocovin marjaisa jauhetta
1rkl kaakaovoita
0,5dl kurpitsansiemeniä
0,5dl seesaminsiemeniä
ripaus himalajan/ruususuolaa
-hienonna pähkinät ja siemenet monitoimikoneessa. Sulata vesihauteessa kookosöljy ja kaakavoi ja lisää seokseen. Raasta sekaan sitruunankuori ja purista mehu, lisää taatelit ja mausteet, sekoita monitoimikoneella kunnes seos alkaa muistuttamaan taikinaa ja sitä saa muotoiltua. Laitoin massan pieneen leivinpaperilla vuorattuun muoviastiaan ja pakastimeen jähmettymään, noin vartin päästä pystyy leikkaamaan haluamaansa muotoon. Lapset tykkäsivät kovasti ja oli näppärä kerhoeväs! :)
Oliko jossain se valkosipulikerma "perunoiden" ohje?
VastaaPoistaOho, empäs olekaan näköjään määriä laittanut, nää on ollut näitä ekoja postauksia. Muistaakseni viipaloin noita 2kpl ja laitoin kuohukermaa sen verran että viipaleet juuri peittyivät ja 2 valkosipulin kynttä puristettua kerman sekaan, suolaa ja mustapippuria. Uunissa 200 sen aikaa että ovat pehmeitä. Täytyy tehdä näitä itsekin niin saan tarkat määrät laitettua
VastaaPoista