maanantai 23. maaliskuuta 2015

Hatusta heitetyt suklaamuffet




Nyt oli tähdet kohdillaan kun uskaltauduin kokeilemaan muffinsseja ilman minkäänlaista ohjetta. Tuloksena parhaat muffinssit ikinä! Päältä rapsakka ja sisältä aivan taivaallisen kuohkea ja pehmeä. En tiedä oliko salaisuus perunajauhoissa vai missä, mutta näin kuohkeita leipomuksia en ole koskaan saanut aikaiseksi ilman vehnäjauhoja. Oli tarkoitus ottaa muutama pala tummaa suklaata teen kanssa, mutta tapani mukaan homma lähti lapasesta ja kaivelin mitä muuta kaapista löytyisi että mitähän niistä keksisi, söpöt muffinssivuoat huomasin kaapissa ja siitä se idea sitten lähti ja päätöstä helpotti eilen "vanhaksi" mennyt kuohukerma, eli aivan pakko leipoa jotain minkä päälle saa kermavaahtoa ;) tähän asti muffinssit ei oikein koskaan ole kunnolla kohonneet, nyt ei ollut sitäkään ongelmaa. Kananmunia pidin lämpöisessä vedessä ennen vatkaamista joten ne vaahtoutuivat todella hyvin kookossokerin kanssa.

 

Tässäpä teille ohjetta:
11kpl 
 

3 munaa
0,5dl kookospalmusokeria
100g tummaa suklaata (mulla oli 71%, aivan riittävä)
100g voita

1dl perunajauhoja
0,5dl mantelijauhe
0,5dl hasselpähkinäjauhe 
2tl kookosjauho
2tl leivinjauhe
1tl psyllium
2tl pofiber
0,5dl kuohukermaa 
1rkl hunajaa 

-sulata voi ja suklaa kattilassa
-vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon suklaa-voiseos
-sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuoronperään jauhoja ja kermaa samalla vatkaten. Jaa muffinssivuokiin, parhaiten muffinssit pitää muotonsa kun laitat muffinssivuoan muffinssipeltiin. Uunissa 175c, 15-20min, kokeile puutikulla kypsyys n.15min kohdalla, jos tikkuun ei jää taikinaa, kypsää on :) kermavaahdon maustoin kaakaolla ja ripauksella kookossokeria.




  














Herkullista maanantaita!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti