maanantai 2. maaliskuuta 2015

LETTUKESTIT!


Otimpa toissapäivänä pinaattia sulamaan kun oli tarkoitus tehdä pinaattilettuja, aika meni kuitenkin johonkin ihan muuhun enkä saanut aloitettua, tänään teki sitten niin super paljon mieli että tartuin toimeen, olin tehnyt pari kertaa ennenkin mutta reseptiä en nyt löytänyt, kahlasin kaikki miljoonat  reseptivihkoni läpi löytämättä ohjetta, enkä muista oliko se alkuperäinen jostain blogista, niitäkin kun on ihan muutama!..mutta kehittelin sitten oman. Muistin suurinpiirtein raaka-aineet, mutta en määriä, ajattelin että ei lettutaikina voi olla mitään rakettitiedettä vaikka määrät ei olisi niin tarkkoja, kunhan ne on edes vähän sinne päin.
Tämä resepti muokkautui lettuja paistellessa, milloin lisäsin maitoa kun taikina meni liian jäykäksi ja sitten lisäsin psylliumia kun taikina olikin liian löysää käännettäväksi..mutta lopulliset määrät on tässä, tehkää te kerralla sopivaa! ;) Koskaan aikaisemmin en kyllä ole näin hyviä pinaattilettuja syönyt, taas tuli todistettua että parempaa saa ilman vehnäjauhoja! Tosin tässä ohjeessa oli pakko käyttää riisijauhoa joka ei ole kovin vähähiilihydraattinen, mutta muut jauhot oli loppu ja pakko niissä varmaan jotain jauhoa on sidosaineena olla. Ajattelin että jos koko taikinaan tulee kokonaiset ½dl jauhoja, niin ei varmaan maailma siihen kaadu.

Maailman parhaat pinaattiletut:


2dl kuohukermaa
4dl täysmaitoa
0,5dl riisijauhoja
3 munaa
1dl voisulaa
4tl psylliumia
2dl sulatettua hienonnettua pinaattia 
suolaa 

-kaikki aineet sekaisin ja anna turvota hetki niin psyllium imee itseensä nestettä ja taikina paksuuntuu, on helpompi kääntää ja letut pysyi ainakin minulla hyvin kasassa :) tästä määrästä tuli n.50lettua +/- ne mitä maistelin jo tekovaiheessa ;) 

Meidän elämä helpottui kovasti kun näyttäisi siltä että munalle, maidolle, viljoille ja perunalle allerginen 2vee on alkanut sietämään maitotuotteita ja kananmunaa, saa vihdoin lettuja! :)  ilman kananmunaa en ole niitä onnistunut taikomaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti