lauantai 28. helmikuuta 2015

Lauantai-illan herkuttelua


Taas se koitti viikonloppu! Itselleni perjantai ja lauantai-ilta ovat pahimmat viholliset..herkkujen suhteen ;) arkena ei juuri koskaan tee mieli herkkuja, mutta auta armias kun perjantai koittaa niin edelleen vaan mieli haluaa karkkia, oma heikkous on irtokarkit ja suklaa..irtokarkit ehkä eniten..helposti menee tai siis MENI puoli kiloa kun makuun pääsi. Sen hetken se on ihanaa kun niitä syö, mutta jälkeenpäin olo ei ole ollenkaan ihana. Nyt on täytynyt opetella sokeriherkuista pois ja keksiä järkevämpiä tapoja naposteluun, tuntuu että meidän telkkari ei näy ja leffat ei pyöri jos ei saa jotain syödä samalla ;) 

Tänään onnistuin kanasalaattiin taikomaan niin hyvän kastikkeen, että tuli idea dippailla pitkästä aikaa. Ilokseni huomasin, että HK:lta oli tullut uusi broilerinfileeleikkele joka on OIKEASTI savustettu, eikä savun maku tule aromista, niinkuin hyvin monessa leikkeleessä on tapana, sekin selviää vilkaisemalla tuoteseloste. Mutta se tärkein, leikkeleeseen ei ole lisätty fosfaattia eikä nitriittiä. Kerran käytin kaupassa 45min siihen, että kahlasin prisman leikkelehyllyn läpi löytääkseni leikkeleen missä EI ole E250, tiedätte varmaan minkä kokoinen prisman leikkelehylly on ja siitä määrästä löytyi YKSI tuote ilman nitriittiä, Vatajalta. Leikkeleet, makkarat ja nakit kuuluu siihen paljon prosessoituun lihajalosteeseen joita meillä käytetään hyvin harvoin, mutta kiva, että silloin kun haluaa vaikka munakkaaseen nopeasti jotain lihaa tai leipien päälle, on vaihtoehtona tämä edes vähän ehkä terveellisempi. Varsinkin lapsille nitriitti on haitallista. Lisää siitä voit lukea täältä
.


Kanasalaatti oli tänään hyvin perus kun lasten kanssa tehtiin, jää-ja friseesalaattia, tomaattia, kurkkua, ananasta, raejuustoa, paprikaa.
Kastikkeeseen ei ole tarkkoja määriä kun sekoittelin vaan summassa kaikkea mistä ehkä vois tulla hyvää :D

maistellen lisäilee vähän sitä ja vähän tätä niin hyvä tulee :) nyt tämä sama kastike saa siis toimittaa dippikastikkeen virkaa iltapalalla.


Kun salaatista on selvitty, herkuttelen sillä uudella tavalla, joka ei ole yhtään hullumpi, lasillinen hyvää punaviiniä, Riitan herkun chili-kermajuustoa ja tummaa suklaata <3 Mikä olis parempaa kuin katsoa Rakas sinusta on tullut pullukka ja todeta että niin on tullut, mutta onneksi tämä pullukka kutistuu koko ajan :) Mukavaa ja herkullista viikonloppua! :) 






Dippikastike:

-turkkilaista jogurttia
-ranskankermaa
-paprikajauhetta
-tomaattipyrettä
-sipuli- ja          
-valkosipulijauhetta
-omenaviinietikkaa 
-hunaja
-herbamare yrttisuolaa 
 



3 kommenttia:

  1. Mäkin käytin tota siihen asti, kun loppu meidän kaupasta. Tuottaa vissiin tappioo, kun ihmiset ei osta.. :(

    VastaaPoista
  2. Mäkin käytin tota siihen asti, kun loppu meidän kaupasta. Tuottaa vissiin tappioo, kun ihmiset ei osta.. :(

    VastaaPoista
  3. Niin se tahtoo olla ikävä kyllä! Meidän kaupasta vielä saa mutta leikkeleet on kyllä jäänyt nyt jo kohta vuoden ostamatta, voi ja juusto on riittäny leivälle kun leipääkin teen aika harvoin, teollista suolaa noissa kuitenkin on. Mut kiva ois kun ois vaihtoehtoja niille ketkä ei halua nitriittiä syödä ja lapsille varsinkin

    VastaaPoista