maanantai 20. huhtikuuta 2015

Pinaattikeitto


Onneksi tämäkin lemppariruoka onnistuu ilman vehnäjauhoja! Suurustaminen aiheuttaa usein päänvaivaa kastikkeissa ja sosekeitoissa, mutta tähän keittoon kokeilin suurusteeksi koskenlaskijaa, kermaa ja perunajauhoja..hyvin tuloksin :) loppuvaiheessa lohkaisin voipaketista "sopivan" kokoisen nokareen keittoon sulamaan ja tuomaan vielä makua, en punninnut mutta alle 50g meni

Keittoon tarvitset:

5dl täysmaitoa 
2dl kuohukermaa 
3pss(450g)pakastepinaattia 

himalajansuolaa 
köntsän voita

suurustamiseen:

4tl perunajauhoja (voi olla että vähäisempikin määrä riittää, tämä kokki vaan tahtoo olla niin hätäinen että kun näytti ettei heti ala paksuuntumaan niin tein toisen 2tl satsin ;))
0,5dl kermaa
0,5dl vettä
1prk lusikoitava koskenlaskija ruoka-sulatejuustoa 

tarjoile keitettyjen kananmunien kanssa :)

2 kommenttia:

  1. Tähän aikaan vuodesta vaihdan pinaatin nokkoseen. Maistuu hyvältä ja tuo ruokavalioon kotimaista superfoodia!

    VastaaPoista
  2. Tuorettako vai oletko säilönyt pakastimeen? Hyvä idea, kiitos! Kokeilen myös nokkosella!

    VastaaPoista