maanantai 20. huhtikuuta 2015

Pinaattikeitto


Onneksi tämäkin lemppariruoka onnistuu ilman vehnäjauhoja! Suurustaminen aiheuttaa usein päänvaivaa kastikkeissa ja sosekeitoissa, mutta tähän keittoon kokeilin suurusteeksi koskenlaskijaa, kermaa ja perunajauhoja..hyvin tuloksin :) loppuvaiheessa lohkaisin voipaketista "sopivan" kokoisen nokareen keittoon sulamaan ja tuomaan vielä makua, en punninnut mutta alle 50g meni

Keittoon tarvitset:

5dl täysmaitoa 
2dl kuohukermaa 
3pss(450g)pakastepinaattia 

himalajansuolaa 
köntsän voita

suurustamiseen:

4tl perunajauhoja (voi olla että vähäisempikin määrä riittää, tämä kokki vaan tahtoo olla niin hätäinen että kun näytti ettei heti ala paksuuntumaan niin tein toisen 2tl satsin ;))
0,5dl kermaa
0,5dl vettä
1prk lusikoitava koskenlaskija ruoka-sulatejuustoa 

tarjoile keitettyjen kananmunien kanssa :)

4 kommenttia:

  1. Tähän aikaan vuodesta vaihdan pinaatin nokkoseen. Maistuu hyvältä ja tuo ruokavalioon kotimaista superfoodia!

    VastaaPoista
  2. Tuorettako vai oletko säilönyt pakastimeen? Hyvä idea, kiitos! Kokeilen myös nokkosella!

    VastaaPoista
  3. Kuinka monta annosta tästä tulee?

    VastaaPoista
  4. En kyllä muista kun tästä on niin monta vuotta, mutta jos nesteen määriä katsoo niin oisko joku 2-3 annosta

    VastaaPoista