tiistai 28. huhtikuuta 2015

Varhaiskaalin aika on täällä!

Nyt niitä löytää! Noita ihanan näköisiä vihreitä palleroita mistä saa aikaiseksi niin montaa herkkua kuin vaan keksii, tänään piti saada nopeasti jotain lautaselle ja siihenhän varhaiskaali käy parhaiten, ohuita suikaleita ei tarvitse kun pyöräyttää hetken voissa niin voi jo pistellä ääntä kohden, väri säilyy ihanan kirkkaana ja raakana salaatissa varhaiskaali on niiiiiiiiiiiiiiin ihanan mehukasta ja hyvää! Vielä näyttäisi olevan Unkarilaista kaalia, mutta eiköhän pian saada suomalaistakin.
Tänään herkuttelin kaalipaistoksen lohen kanssa ja kylmänä kastikkeena oli kermaviili/kreikkalainen jogurttikastike :) Kaali kutistuu aina paistettaessa että sitä saa olla ihan kukkurallinen paistinpannu niin jää vielä jotain syötävääkin :) 



Raastoin julienne-terällä väriksi yhden porkkanan ja sillä tulee niin ohutta siivua että kypsyi kaalin kanssa yhtä nopeasti, purutuntumaa saakin jäädä. Yksi sipuli meni myös pannuun makua antamaan.





 Varhaiskaalipaistos:

½ tai vähän reilu ohueksi suikaloitua varhaiskaalia 
1 keltasipuli 
1 porkkana 

kaikki paistetaan voissa, kunhan vähän pehmenee ja kuullottuu, ei tarvitse ruskistua 

Kylmä jogurttikastike:

1prk kermaviiliä 
4rkl  Valion kreikkalaista jogurttia 
½ sitruunan mehu
kuivattua tai tuoretta tilliä 
mustapippuria, suolaa 
kevätsipulia pienenä silppuna 


oli kyllä lähes rikos syödä kaalipaistosta ilman puolukoita, mutta sain kun sainkin syötyä! ;)  


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti