keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kirjolohikiusaus retikasta



Nam! Kerroin jo lisäke postauksessa, että olen tehnyt retikasta kiusausta, nyt jaan teille ihan ohjetta. Perunan tilalla toimii retikka tosi hyvin, pysyy napakkana ja maku on todella mieto, ei oikeastaan maistu millekkään, varsinkin kun lohessa on niin vahva maku. Koska retikassa ei ole tärkkelystä niinkuin perunassa kerma ei myöskään imeydy retikkaan eikä kiusauksista tulee niin kermaisia, mutta oikein mehukkaita. Lapset tykkäsivät myös kovasti! 

Kirjolohikiusaus:

2 isoa kokonaista retikkaa
3 isoa porkkanaa
n.1kg kirjolohta
1 iso sipuli 
4 valkosipulinkynttä
5dl kuohukermaa 
1 puntti tuoretta tilliä
sitruunapippuria, suolaa, mustapippuria 

-suikaloi kasvikset uunivuokaan, pilko kirjolohi ja tuore tilli sekaan ja lisää kerma ja mausteet, uunissa 200 asteessa reilu tunti, sekoittele välillä ettei pinta pala, anna vetäytyä ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä raikasta salaattia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti