tiistai 19. toukokuuta 2015

Terveellisempiä ideoita juhliin

Emännöin eilen pitkästä aikaa tupperware-kutsut. Tavoitteena oli tehdä tarjoilut täysin ilman lisättyä sokeria. Se oli kyllä yllättävän helppoa, kutsut olivat juuri siihen aikaan kun meillä olisi iltaruoka. Tarjottavaksi tein salaattibaarin. Jokainen sai tehdä mieleisensä salaatin haluamillaan täytteillä. Salaattipohjan lisäksi täytteinä oli kanaa, ananasta, punasipulia, fetaa, kurkkua, tomaattia, vesimelonia, kastikkeina oliiviöljy, macadamianöljy ja balsamico. Paljon ei kuppeihin jäänyt jäljelle ja vieraat olivat mielissään kun kutsujen lomassa hoitui iltapala :) 

Kutsuilla oli myös pieniä suita joten jotain lapsille mieleistäkin halusin tehdä, salaatti ei ehkä ole kaikkien lasten ensimmäinen valinta. Pinterestistä löytyi ihana päärynään tehty siili ja sehän piti sitten toteuttaa! :) äidillä oli ihania pieniä muotteja millä sain tehtyä banaanitähtiä ja vesimelonikukkia :) onneksi tein kaksi siiliä, nämähän tekivät kauppansa, isoille ja pienille! :) näillä kutsuilla oli hyvä harjoitella tulevia tytön 5v synttäritarjottavia, nämä kaverit löytyvät varmasti juhlapöydästä ja myös suolaisena versiona :)


 















Esittelijä teki smoothie-chopperilla dippikastikkeen, ranskankermasta ja yrteistä. Siihen teemaan sopivasti laitoin tarjolle myös dippikasviksia, olin tehnyt valmiiksi jo dippikastiketta kuppeihin. Tämä idea tulee myös olemaan synttäreillä, meidän tytöt tykkäsivät tosi paljon, söivät jo lounaalla 3 kupillista, oli kuulema hauskaa kun kastike oli pohjalla valmiiksi, kastikkeen loppu syötiinkin lusikalla :D 

 Dippikastike:

ranskankermaa
turkkilaista jogurttia
tuoretta persiljaa silputtuna
yrttipippuri-maustesekoitusta
sitruunanmehua
ripaus kurkumaa
kalaharin tai himalajansuolaa 


Myös smoothie-baari mihin lapset saisivat itse valita ainekset olisi ihana idea synttäreille, ehkä sekin täytyy joku kerta toteuttaa :) Itse ainakin meinaan juhlat järjestää tästä lähtien ilman kauheaa sokeri ja lisäaine määrää, viehän se enemmän aikaa ja tarvitsee nähdä vaivaa, mutta tykkään värkätä tämmöisiä ja mielelläni syön itsekin mielummin värikästä ja raikasta sen ainaisen kermakakun, pullan ja keksin sijaan. Niiden jälkeen kun ei koskaan ole hyvä olo nykyään kun niihin ei ole elimistö tottunut. Kakun meinaan tehdä tytön synttäreille, mutta joko bataatti browniesin pohjalla, täytteenä kermaa, rahkaa ja marjoja tai raaka-kakkuversiona, niissäkin on murto-osa sokeria tavalliseen kakkuun verrattuna ja viljattomina ne sopii myös allergisille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti