perjantai 22. toukokuuta 2015

Perunankuorisipsit ja omatekoinen ketsuppi


Aamupäivästä telkkari oli jäänyt päälle aamun lastenohjelmien jälkeen ja huomasin sattumalta Sikke Sumarin tekevän rapeita perunankuoria..noitahan on kokeiltava ja heti! Perunan kuori taitaakin olla perunan ainut osa ilman tärkkelystä joten tämä sopii ruokavalioon täydellisesti, silloin kun haluaa herkutella. Ketsupin alkuperäisessä ohjeessa oli 1dl muskovado sokeria..järkyttävä määrä kun tomaattimurskaa ei kuitenkaan ole kuin yksi tölkki..lähdin rohkeasti vähentämään sokeria ja laitoin 1rkl..silti tuli aivan liian makeaa..enskerralla tiedän että laittaa tl tai ei ollenkaan! Toki toi viinietikka tarvitsee vähän makeutta kaveriksi mutta tomaattikin makeutuu kiehuessaan tosi paljon..enskerralla siis enemmän maistelua ennen sokerin lisäämistä että tarvitseeko sitä ylipäätään ollenkaan. Kuinkahan kamalaa se mahtaisi olla desillä sokeria..siinä vaiheessa on jo ihan sama kun söisi kaupan ketsuppia.. alkuperäinen ohje löytyy täältä ja tätä lukiessani huomasinkin että olen unohtanut tuon tomaattipyreen, sehän voisi vielä korjata tuota ketsupin makeutta, täytyypä sekoittaa se tuohon ennen kuin aletaan popsimaan! Mulla ei myöskään ollut ketsuppiin timjamia, iski piheys enkä alkanut yhden oksan takia ostamaan koko puskaa ja laitoin kuivattua rosmariinia..melkein sama asia :D mulla oli perunaa 1,4kg..13kpl eli tuplaten tuohon alkuperäiseen, ketsupin tein noilla ohjeen määrillä.

pistele haarukalla reikiä perunoihin ympäriinsä, kypsennä uunissa 180asteessa ja anna jäähtyä





lohko perunat ja koverra lusikalla perunan sisälmys pois, vähän voi jäädä kuoreen, pyörittele varovasti oliiviöljyssä, suolassa, rosmariinissa ja mustapippurissa



lado kuoret uuniritilälle kupera puoli ylöspäin, suolaa ja öljyä voi vielä ripotella päälle, uunissa 200 asteessa max 10min per puoli ainakin meidän uunissa, eka satsi vähän ruskistui liikaakin kun luotin sokeasti tuohon ohjeen 15minuuttiin/puoli 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti