Tällä kertaa uunijuureksissa on poikkeuksellisesti muutama peruna, ostin lidlistä jokin aika sitten teräspannun johon täytyi tehdä esikäsittely että pannuun tulisi tarttumaton pinta. Perunoiden paloja piti paistaa öljyssä niin kauan että pannun pinta tummui, siitä oli jäänyt 4perunaa joita nyt en kuitenkaan roskiin aikonut heittää, ruokaa se on sekin. Itselleni tärkeintä on pysyä täysin viljattomana, ei pieni hiilarilisä silloin tällöin haittaa tee. Ja näin pienestä määrästä ei mahakaan turvonnut jalkapalloksi eikä sokerinhimo lisääntynyt. Kurkuma on yksi lempimausteistani, tekee ruuasta aina kauniin väristä, lämpimän makuista ja terveysvaikutukset on huimat! Mustapippuri tekee kurkumasta vielä tuhat kertaa tehokkaamman.. näitä kannattaa käyttää aina yhdessä niin saa parhaan hyödyn molemmista. Uunijureksissa on perunan lisäksi porkkanaa, punajuurta, paprikaa, lanttua ja sipulia, öljynä macadamianpähkinäöljy..sitä ostan joskus harvoin, pullo maksaa yli 7e ja on niin herkullista että päivittäin kun sitä lorauttelee vähän sinne ja tänne niin ei se montaa päivää vanhene! ;) öljy kestää korkeita lämpötiloja ja sopii hyvin paistamiseen ja uuniruokiin. Ihanaa se on myös salaatinkastikkeena ja smoothieissa.
uunijuuresten kaveriksi paistoin broilerin fileesuikaleita ja kylmä kastike tuli ranskankermasta, broilerimausteesta, sitruunanmehusta ja yrtti-pippurimausteesta. Iltaruualla söin samaa ruokaa aivan eri näköisenä
Uunijuurekset:
porkkanaa
paprikaa
lanttua
sipulia
punajuuria
(perunaa)
macadamianöljyä
kurkumaa
kalaharinsuolaa
mustapippuria
-pilko kasvikset, mausta ja pyörittele öljyssä ja laita uuniin 200asteeseen n.20min kunnes ovat napakoita että purutuntumaa kuitenkin vielä jää
Kylmä kastike:
1prk lidlin ranskankermaa
2tl yrttipippurisekoitusta
1 tl suolatonta broilerimaustetta
½ sitruunan mehu
kalaharin suolaa
olisin laittanut vielä persiljaa tai ruohosipulia mutta ei nyt ollut
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti