sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Tulinen kanakeitto ja suklaakakku


Kokeilimpa jotain uutta tänään,  ainaisten fileesuikaleiden sijaan ostin kokonaisen maustamattoman broilerin ja keittelin keiton, enkä ole kyllä eläessäni noin maukasta keittoa syönyt! Freesasin kasvikset voissa ja laitoin kanan sekaan, keittelin 1,5h ja siivilöin liemen toiseen kattilaan. Broilerista perkasin lihat liemen sekaan ja se olikin todella helppoa kun liha oli niin mureaa ettei tarvinnut kuin hipaista ja lihat irtosivat luista. Valmiiseen keittoon lisäsin vielä suippopaprikaa enkä enää kypsentänyt niitä, oli kivasti pureskeltavaa kun kaikki muu keitossa on pehmoista.

Freesaa kasvikset runsaassa voissa

Laita vettä niin että kana juuri ja juuri peittyy, valelin kanaa liemellä keittämisen aikana
 Lisää liemien teosta ja niiden terveysvaikutuksista voit lukea vaikka TÄÄLTÄ



Eilen kokeilin suklaakakkua jonka alkuperäinen resepti oli mikrossa tehtävä mukikakku mutta meillä kun ei ole mikroa niin tein uunissa tehtävän version, eilen tein kookosöljy+kaakao version ja tänään voi+suklaa, molemmat onnistuivat. Eilinen oli makeampaa ja varsinkin kun söin mansikkakastikkeen kanssa, tänään oli kirpeä puolukka-tyrnikastike ja kakkukin oli vähemmän makea. 




Sitten ohjeisiin niin sinäkin pääset herkuttelemaan :)


Tulinen kanakeitto:

1 kokonainen kana (1,1kg oli tämä yksilö)
1 lanttu
3 porkkanaa
1 sellerinvarsi
1 mukulaselleri
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
15cm pätkä purjoa
10cm pätkä inkivääriä
2 mietoa chiliä
2 suippopaprikaa
2 palsternakkaa
1/2 rkl kurkumaa
Maustepippureita
Mustapippuria
Herbamaresuolaa


- iso pala voita freesaukseen
-siivilöi liemi toiseen kattilaan ja perkaa kanan lihat liemen sekaan 
-ongi kattilasta porkkanat, lantut ja sellerit keittoon, palsternakka ja inkiväärit olivat kuorineen liemeen makua tuomassa, niitä en halunnut syödä.
-lisää paprikat, älä enää kypsennä
-keiton päälle tuoretta persiljaa tai korianteria

Suklaakakku versio 1:
4rkl mantelijauhetta
1rkl hunajaa
2rkl raakakaakaota
1/4tl leivinjauhetta
1tl pofiberiä tai psyllium varmaan käy myös
1muna
2rkl kookosöljyä sulatettuna
3rkl kookosmaitoa
1tl vaniljaa
ripaus suolaa


-voitele pieni vuoka voilla ja paista uunissa 175asteessa 15-17min, paistoaika riippuu kuinka löysäksi kakun haluaa jättää sisältä. Tarjoile mansikka/marjakastikkeen ja mintun kera. 


Suklaakakku versio 2: 

4rkl mantelijauhetta
2palaa (26g) 81% suklaata
50g voita sulatettuna
1/4tl leivinjauhetta
1tl pofiberiä tai psyllium varmaan käy myös
1muna
2rkl kookosöljyä sulatettuna
3rkl kookosmaitoa
1tl vaniljaa
ripaus suolaa
puolukka-tyrnikastike:

2dl puolukoita 
0,5dl tyrniä
1rkl tai enemmän hunajaa 
-tehosekoittimella sekaisin
-jos marjat on jäisiä lisää vähän vettä että saat ne kastikkeeksi, sulaneet marjat soseutuvat ilman vettä  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti