lauantai 7. marraskuuta 2015

Itsetehdyt kalapuikot ja bataatti-porkkanasosekeitto



Nämä kalapuikot valmistuvat yhtä nopeasti kuin jäisten einespuikkojen paistaminen jos olet muistanut ottaa seitifileet sulamaan ;) sisältäen 100% kalaa, ei mitään muuta. Olen tehnyt samaa myös kuhasta ja lohesta, mutta meillä tätä menee niin suuri määrä että kustannussyistä yleensä teen seitistä, fileet sulatin minigrip pussissa ja kaadoin kiehuvaa vettä päälle, vartissa oli sopivan kohmeisia panerointiin, kokonaan sulanut on jo hankala käsitellä.  


Leikkele fileet haluamaasi muotoon ja pyörittele muna-kerma-mausteseoksessa ja sen jälkeen mantelijauheessa. Paistoin gheessä eli kirkastetussa voissa. Nämä tulisi paistaa kohtalaisen kovassa lämmössä että pinnasta tulee rapea eikä mantelikuori imaise voita itseensä. Voi palaa liian herkästi. Tilasin 2 purkkia valmista gheetä Kärkkäisen verkkokaupasta. Käytän gheetä paljon voikahviin ja paistamiseen. Voita käytän sitten kasvisten ja pihvin päälle ja satunnaisen kaurapuuron voisilmänä. Voilla paistan silloin kun ei tarvita ihan näin kovaa lämpötilaa. Olen tehnyt gheetä myös itse kaksi kertaa, ohjeen löydät TÄÄLTÄ



eilen oli niin sateinen ja kolea päivä että ihanan pehmeä bataatti-porkkanakeitto tuli tarpeeseen, bataatti ei ole kovinkaan vähähiilihydraattista, mutta pidän kerran viikossa vapaasyöntipäivän jolloin täytän lihasten hiilarivarastot, se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja myös treenin jälkeiselle aterialle lisään aina valkoisen riisin tai bataatin, silloin se menee suoraan korjaamaan ärsytettyä lihasta eikä varastoidu vyötärölle. Proteiinia näihin kasviskeittoihin on vaikeaa keksiä joten proteiinin virkaa toimittaa keitetyt munat ja raejuusto, maidottomalla pyrin arkena olemaan. 




Kalapuikot: 
5 seitifilettä 
2 munaa 
loraus kuohukermaa
tilliä, sitruunapippuria, kalamauste ym 
mantelijauhetta 

-leikkaa fileet ja pyörittele munassa ja mantelijauhoissa, paista gheessä 
-voissakin voi paistaa mutta silloin täytyy kyllä aina yhden satsin jälkeen huuhtaista pannu ja vaihtaa uudet paistorasvat, voi on jo mukavan ruskeaa kun eka erä alkaa olla valmis. Kookosöljy kestää myös kovaa lämpöä, siinä en ole kokeillut paistaa kun en halua kookoksen makuisia kalapuikkoja ;) 


Bataatti-porkkanasosekeitto: 

4 bataattia
1kg porkkanaa
2 purjoa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä 
2dl kuohukermaa
tuoretta persiljaa
suolaa

-pilko kasvikset ja freessaa voissa/gheessä, lisää vettä niin että kasvikset juuri peittyvät, keitä kypsäksi, lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella, lopuksi tuore persilja joko keiton joukkoon tai pinnalle koristeeksi  











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti