Leikkele fileet haluamaasi muotoon ja pyörittele muna-kerma-mausteseoksessa ja sen jälkeen mantelijauheessa. Paistoin gheessä eli kirkastetussa voissa. Nämä tulisi paistaa kohtalaisen kovassa lämmössä että pinnasta tulee rapea eikä mantelikuori imaise voita itseensä. Voi palaa liian herkästi. Tilasin 2 purkkia valmista gheetä Kärkkäisen verkkokaupasta. Käytän gheetä paljon voikahviin ja paistamiseen. Voita käytän sitten kasvisten ja pihvin päälle ja satunnaisen kaurapuuron voisilmänä. Voilla paistan silloin kun ei tarvita ihan näin kovaa lämpötilaa. Olen tehnyt gheetä myös itse kaksi kertaa, ohjeen löydät TÄÄLTÄ
Kalapuikot:
5 seitifilettä
2 munaa
loraus kuohukermaa
tilliä, sitruunapippuria, kalamauste ym
mantelijauhetta
-leikkaa fileet ja pyörittele munassa ja mantelijauhoissa, paista gheessä
-voissakin voi paistaa mutta silloin täytyy kyllä aina yhden satsin jälkeen huuhtaista pannu ja vaihtaa uudet paistorasvat, voi on jo mukavan ruskeaa kun eka erä alkaa olla valmis. Kookosöljy kestää myös kovaa lämpöä, siinä en ole kokeillut paistaa kun en halua kookoksen makuisia kalapuikkoja ;)
Bataatti-porkkanasosekeitto:
4 bataattia
1kg porkkanaa
2 purjoa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2dl kuohukermaa
tuoretta persiljaa
suolaa
-pilko kasvikset ja freessaa voissa/gheessä, lisää vettä niin että kasvikset juuri peittyvät, keitä kypsäksi, lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella, lopuksi tuore persilja joko keiton joukkoon tai pinnalle koristeeksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti