lauantai 19. joulukuuta 2015

Kalamurekepihvit ja jouluinen raakakakku


Kala on meidän perheen suosikkeja, se maistuu ihan joka kerta! Nämä pihvit syntyi ihan omasta päästä, ostin kirjolohta ja seitiä ja aloin heittelemään kulhoon kaikkee mikä niiden kanssa voisi sopia ja näistä tuli aivan mielettömän hyviä! Maistuu kylmänä tai lämpöisenä. Paistoin värin pintaan lettupannulla ja loppuun kypsensin uunissa, valmistui nopeammin ja paistaminen ei ole se kaikista terveellisin vaihtoehto valmistaa ruokaa, yritän hyödyntää uunia ja höyrykeitintä mahdollisimman paljon. 




Joulun jälkiruoka on mietityttänyt, mennään mun vanhemmille jouluksi missä ihan perinteiset pöperöt, jälkiruokaan ei ole mitään perinteitä, se aina vaihtelee millaisia reseptejä on eteen tullut. Kokeilin tätä piparin ja kanelin makuista raakakakkua joka oli kyllä tosi hyvää, mutta onhan se myös tosi tuhtia! Yksi kakkupala kun käy jo ihan ateriasta täyttävyytensä vuoksi niin jouluaterian päälle maistuisi ehkä joku kevyempi. Täytyy katsoa mitä joulupöytään sitten lopulta päätyy :) Bataattilaatikkoa olen kokeilemassa vielä ennen joulua ja jos se onnistuu teen sitä ainakin aatoksi muiden perinteisten laatikoiden kaveriksi :)


Kalapihvit n.30kpl 


600g kirjolohta 
400g seitifileitä
2dl porkkanaraastetta
130g raastettua ja valutettua kesäkurpitsaa
1 sipuli
10g babypinaattia hienonnettuna
kourallinen persiljaa silputtuna
kourallinen tilliä silputtuna
2 munaa
2rkl mantelijauhetta
1tl psylliumia
½tl kalaharin suolaa
mustapippuria
1tl sitruunapippuria
1tl sipulijauhetta
1valkosipulinkynsi
2rkl ruohosipulia hienonnettuna

-hienonna kalat monitoimikoneessa
-pilko sekaan sipulit, porkkana ja kesäkurpitsaraasteet
-lisää kaikki loput aineet ja anna tekeytyä hetki että psyllium napakoittaa taikinan 
-paista lettupannulla väri pintaan ja laita uunivuokaan
-uunissa 200c n.10min

pihvien kanssa sopii ihanasti kirpeä ja kylmä jogurttikastike!

2dl turkkilaista

1sitruunan tai limen mehu
tuoretta silputtua tilliä
suolaa ja mustapippuria


Joulunmakuinen raakakakku:

POHJA:
2½dl pähkinäsekoitusta
10kpl luomuluumuja

1tl piparkakkumaustetta (ois saanut olla enemmän)
2tl raakakaakaojauhetta
20g kaakaovoita
3tl kookosöljyä

-murskaa pähkinät ja luumut monitoimikoneessa, lisää mausteet ja sulatettu kookosöljy, kaakaovoi ja sekoita vielä että pohja alkaa olemaan massamaista. Taputtele voipaperilla päällystetyn irtovuoan (halkaisija n.20cm) pohjalle ja laita pakastimeen siksi aikaa kun valmistat täytteen

TÄYTE:
4dl cashewpähkinöitä liotettuna (vähintään 4h)
1tl vaniljajauhetta (loppui kesken, olisin laittanut ainakin 2tl)
2tl ceylon kanelia (tätäkin ois saanut olla enemmän)
1½-2dl vettä että blenderi jaksaa pyörittää massan tasaiseksi
2 limen mehu
1½dl kookosöljyä sulatettuna

-liota ja huuhtele pähkinät hyvin, laita blenderiin veden ja mausteiden kanssa ja aja massa tasaiseksi, lisää limenmehu ja sulatettu kookosöljy ja sekoita vielä. Laita täyte pohjan päälle ja pakastimeen n.1½h minulla oli ja sitten oli leikattavissa ja jopa jäässä, tuntikin olisi voinut riittää. Ripottele siivilän läpi kanelia ja piparkakkumaustetta koristeeksi smilehymiö:) 




raakakakkua voi säilyttää annospaloina pakastimessa, ottaa sieltä sitten tarpeen tullen sulamaan! :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti