Kala on meidän perheen suosikkeja, se maistuu ihan joka kerta! Nämä pihvit syntyi ihan omasta päästä, ostin kirjolohta ja seitiä ja aloin heittelemään kulhoon kaikkee mikä niiden kanssa voisi sopia ja näistä tuli aivan mielettömän hyviä! Maistuu kylmänä tai lämpöisenä. Paistoin värin pintaan lettupannulla ja loppuun kypsensin uunissa, valmistui nopeammin ja paistaminen ei ole se kaikista terveellisin vaihtoehto valmistaa ruokaa, yritän hyödyntää uunia ja höyrykeitintä mahdollisimman paljon.
Kalapihvit n.30kpl
600g kirjolohta
400g seitifileitä
2dl porkkanaraastetta
130g raastettua ja valutettua kesäkurpitsaa
1 sipuli
10g babypinaattia hienonnettuna
kourallinen persiljaa silputtuna
kourallinen tilliä silputtuna
2 munaa
2rkl mantelijauhetta
1tl psylliumia
½tl kalaharin suolaa
mustapippuria
1tl sitruunapippuria
1tl sipulijauhetta
1valkosipulinkynsi
2rkl ruohosipulia hienonnettuna
-hienonna kalat monitoimikoneessa
-pilko sekaan sipulit, porkkana ja kesäkurpitsaraasteet
-lisää kaikki loput aineet ja anna tekeytyä hetki että psyllium napakoittaa taikinan
-paista lettupannulla väri pintaan ja laita uunivuokaan
-uunissa 200c n.10min
pihvien kanssa sopii ihanasti kirpeä ja kylmä jogurttikastike!
2dl turkkilaista
1sitruunan tai limen mehu
tuoretta silputtua tilliä
suolaa ja mustapippuria
Joulunmakuinen raakakakku:
POHJA:
2½dl pähkinäsekoitusta
10kpl luomuluumuja
1tl piparkakkumaustetta (ois saanut olla enemmän)
2tl raakakaakaojauhetta
20g kaakaovoita
3tl kookosöljyä
-murskaa pähkinät ja luumut monitoimikoneessa, lisää mausteet ja sulatettu kookosöljy, kaakaovoi ja sekoita vielä että pohja alkaa olemaan massamaista. Taputtele voipaperilla päällystetyn irtovuoan (halkaisija n.20cm) pohjalle ja laita pakastimeen siksi aikaa kun valmistat täytteen
TÄYTE:
4dl cashewpähkinöitä liotettuna (vähintään 4h)
1tl vaniljajauhetta (loppui kesken, olisin laittanut ainakin 2tl)
2tl ceylon kanelia (tätäkin ois saanut olla enemmän)
1½-2dl vettä että blenderi jaksaa pyörittää massan tasaiseksi
2 limen mehu
1½dl kookosöljyä sulatettuna
-liota ja huuhtele pähkinät hyvin, laita blenderiin veden ja mausteiden kanssa ja aja massa tasaiseksi, lisää limenmehu ja sulatettu kookosöljy ja sekoita vielä. Laita täyte pohjan päälle ja pakastimeen n.1½h minulla oli ja sitten oli leikattavissa ja jopa jäässä, tuntikin olisi voinut riittää. Ripottele siivilän läpi kanelia ja piparkakkumaustetta koristeeksi :)
raakakakkua voi säilyttää annospaloina pakastimessa, ottaa sieltä sitten tarpeen tullen sulamaan! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti