lauantai 12. joulukuuta 2015

Simppeli kanapata ja munakasmuffinssit


Tämä on sitä nopeaa, helppoa ja maukasta arkiruokaa! Muutaman raaka-aineen kanapata ja silti täynnä makua, salaisuus on mausteissa! Mausteina on curry, kurkuma ja jauhettu juustokumina, tätä pataa en hauduttele sen kauempaa kuin kana on kypsää, mutta teen tämän aina padassa. Kypsennys onnistuu uunissa tai liedellä, tänään tortut varasivat uunin niin tämä syntyi liedellä :)

En tiedä miten olen tähän asti pärjännyt ilman silikonisia irtovuokia! Aina on saanut tapella niiden paperisten kanssa kun ne tahtoo varsinkin näihin gluteenittomiin leivoksiin tarttua kiinni! Ei ollut iso investointi, Prismasta löytyi 6kpl 5.95e, 12kpl tietenkin ostin tälle armeijalle, johan kuusi muffinssia menee alkupalaksi! ;)  taidan toivoa joulupukilta toista muffinssipeltiäkin niin saa tehtyä isompia satseja samalla vaivalla!




Nämä on tosi helppoja eväitä, maistuu kylmänä ja lämpimänä, menee pääruuasta tai salaatin kanssa lisukkeena, aamu -ilta ja -välipaloina! Täytteitä vaihtelemalla aina eri makuista!


Näissä oli täytteenä palvattua kalkkunaa, paprikaa, pinaattia. Sisusta on ihanan mehevä ja kuori mukavan rapea kun antaa tulla kunnolla värin pintaan. Ihan meidän perheen suosikkeja!


SIMPPELI KANAPATA: 
400g broilerin minuuttipihvejä/sisäfileitä
3dl paseerattua tomaattia
2dl kuohukermaa/kookosmaitoa
1suippopaprika pilkottuna
1sipuli pilkottuna
curry, kurkuma, mustapippuri, paprika, jauhettu juustokumina
-kaikki pataan ja hauduta uunissa/hellalla n.15-20min kunnes kana on kypsää

-tarjoile bataatin, höyrytetyn parsakaalin, riisin, kvinoan, kukkakaaliriisin, uunijuuresten tai täysjyväriisipastan kanssa


MUNAKASMUFFINSSIT 12kpl: 
 250g kalkkunaa/kanaa/lihaa/kalaa
kourallinen baby pinaattia pilkottuna
1suippopaprika
1sipuli
1 valkosipulinkynsi hienonnetuna
2dl kuohukermaa/kookoskermaa/vettä, nesteen voi jättää pois mutta sitten tarvitsee laittaa enemmän munia
7kpl munia

-pilko täytteet pieneksi niin täytettä mahtuu enemmän vuokaan
-täytä vuoat puoleen väliin
-sekoita munamaito ja täytä vuoat ja paista 200c n.15min





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti