tiistai 22. joulukuuta 2015

Suussa (ja sormissa) sulava ihana raakasuklaa


Eihän mikään muu kuulu niin paljon jouluun kuin suklaa, ei edes kinkku! Suklaata syödään koko joulukuu, ahneimmat aloittavat jo heti loka-marraskuussa kun joulusuklaat saapuvat kauppoihin. Tänä vuonna minä olen jättänyt konvehdit ostamatta ja harjoitellut tekemään raakasuklaata, monta testierää se on vaatinut että lopputulos on julkaisukelpoinen! 


"luonnollisen kaakaon säännöllinen, runsas nauttiminen voi alentaa syövän, diabeteksen, sydän ja aivoveritulpan riskiä jopa 90 prosentilla!" 


tätä ohjetta noudatan ihan mielelläni, nyt varsinkin kun olen onnistunut saamaan suklaasta oikeasti niin hyvää ettei tarvitse kulmat kurtussa syödä ja kuvitella sen oikeasti olevan herkullista. Saa nähdä nukunko ensiyönä ollenkaan, on tämä sen verran piristävää tavaraa! Päässä pyörii heti vähintään sata reseptiä mitä haluaisin kokeilla, perusmassa on aina sama, mausteilla, pähkinöillä, eteerisillä öljyillä ym saa siihen aina eri makuja. Kaapissa olisi piparminttutippoja..entisessä elämässä maraboun minttukrokanttia meni laittomia määriä, ehkä seuraavaksi teen siitä raakasuklaaversion, tätä ei yksinkertaisesti pysty syömään montaa palaa, on sen verran tuhtia! 








suklaata jäi yli ja tein siitä sitten suklaalevyversion, laitoin pienen lautasen päälle leivinpaperia ja levittelin suklaan siihen ja pähkinärouheen ja suolaa päälle :) 




Joulunmakuinen raakasuklaa:
80g kaakaomassaa
2tl puhdistamon kaneli kookosöljyä
3tl tocoa

1rkl hunajaa
ripaus cayennee
ripaus kalaharin suolaa
1tl piparkakkumaustetta
0,5tl lakritsijauhetta
paahdettuja cashewpähkinöitä murskattuna

-sulata massa ja kookosöljy
-lisää sekaan kaikki muut
-pilko cashewpähkinät ja laita muotin pohjalle, tai jos teet levymallin voit ripotella suklaan päälle
-vartiksi pakastimeen


Ihanaa ja herkullista joulua teille kaikille lukijoille! <3
Ensivuonna taas uudet herkut! :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti