tiistai 12. tammikuuta 2016

Savulohta ja kananmunasoossia


Tänään oli taas pikaruuan aika, koko aamupäivä yhtä lentoa paikasta toiseen ja ei tietenkään ruokaa valmiina! Silloin tilanteen pelastaa kalatiskin savulohi tai grillattu broileri! Keitetyt munat olivat jääneet aamulta ja äkkiähän pienet lanttu ja porkkanakuutiot kypsyy ja muussi syntyy pian. Kastike keittyi kasaan sillä välin kuin muussitarpeet kypsyivät.

Porkkana-lanttumuussi:

2 lanttua
4 isoa porkkanaa
75g voita
(suolaa)

-pilko juurekset pieneksi, höyrytä/keitä kypsäksi ja soseuta voin kanssa


Kerma-kananmunasoossi:

3 keitettyä kananmunaa
1,5dl kuohukermaa

tuoretta tilliä 
mustapippuri, suola, sitruunapippuri 
½ sitruunan mehu

-pilko kananmunat kattilaan, lisää mausteet, tilli ja kerma ja keitä kokoon, lisää lopussa sitruunanmehu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti