keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kananugetit ja kebakot


Niin helppoa ja hyvää! Meillä syödään paljon kanaa kastikkeina ja patoina, mutta nämä dippailtavat versiot oli lasten mielestä hauskoja ja maistui kyllä itsellekin! Kaupan versioita ei olla syöty koskaan, sisällysluettelo on kaikkea muuta paitsi kanaa! Dippikastikkeena toimi caesarkastike jonka maustoin kurkumalla. 



Broileri tulee yleensä aina ostettua fileinä, harvoin jauhelihana. Nyt ihan vartavasten ostin broilerin jauhelihaa ja tein niistä kebakoita, nämä olivat lasten käteen sopivia ja muutama meni alkupaloina ennen varsinaista ruokailua :D lisänä oli uunissa paahdettua bataattia. Sopii myös kylmänä syötäväksi ja dippailuun :)

                           



Kananugetit:
350g ohuita fileepihvejä (kariniemen minuuttipihvit)
1muna
oliiviöljyä, mausteita
1dl pofiber perunakuitua
2dl mantelijauhetta
gheetä paistamiseen

-pilko kanat ja pyörittele oliiviöljyssä ja haluamissasi mausteissa, pyörittele maustetut kanat kananmunassa ja pofiber/mantelijauhe seoksessa ja paista gheessä kunnes ovat kullankeltaisia.



Kanakebakot 17kpl:
400g kanan jauhelihaa
1 sipuli
0,5 valkosipulinkynsi
2rkl tomaattipyrettä
4rkl mantelijauhetta
2tl kookosjauhoja
1 muna
1 suippopaprika pieneksi kuutioituna
2tl psylliumia
mausteina curry, kurkuma, suola, pippuri
pinnalle seesaminsiemeniä


-sekoita kaikki sekaisin ja vaivaa taikinaksi
-muotoile sopiviksi pötkylöiksi ja laita pellille
-paista uunissa 200c n. 15-20min







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti