Pari viikonloppua sitten tuli super onnistuminen keittiössä.
Sain ystävältäni ihan jäätävän kokoisen keltaisen kesäkurpitsan ja mietin mihin sitä saisin hukattua, oli sunnuntai-aamu ja leipähammasta kolotti.
Bataattirieskaa olisin tehnyt mutta ei ollut bataattia niin sovelsin tämän sen ohjeen pohjalta.
Meillä meni pellillinen siltä istumalta, upposi kaikille ja mies antoi palautetta että parasta leipää ikinä! 😊👍
LIIAN HYVÄ KESÄKURPITSA-LANTTUPELTILEIPÄ
1 lanttu keitettynä ja soseutettuna (3dl sosetta)
2dl kesäkurpitsaraastetta kuivaksi puristettua
1 muna
4dl mantelijauhetta
4rkl pofiber perunakuitua
1,5tl Puhdistamon psylliumia
Ripaus merisuolaa
Oliiviöljyä loraus
Voisulaa voiteluun
-Pilko ja keitä lantut kypsäksi, laita blenderiin ja lorauta oliiviöljyä sekaan
-Raasta ja puristele kesäkurpitsasta nesteet pois
-Lisää muna, psyllium ja pofiber, anna hetki tekeytyä että psyllium turpoaa
-Lisää lanttusose ja mantelijauhe, levitä pellille ja paista n.200 asteessa n.10min
-Sulata voita (n.50g) ja voitele leipä, laita vielä takaisin uuniin n.5-10min kunnes on saanut kaunista väriä pintaan.
- Nauti lämpöisenä luomuvoin kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti