Kukkakaali ei ole nyt varsinaisesti sesongissa, mutta minun ostoskärryyn se eksyy jokaisella kauppareissulla. Siitä saa niin helposti tehtyä ruokaa!
Sain Tupperwaren yrttisilppurin joka on ihan Pro tässä hommassa!
Ennen raastoin kukkakaalin=rystyset veressä, sitten kokeilin blenderiä, liian tehokas, meni mehukkaaksi muussiksi, mutta nyt tulee juuri sopivaa murua "riisiin" ja kukkakaalipihveihin.
Tilasimme omaksi kirjan "Andreas Eenfeldt: Ruokavallankumous"
yksi parhaita teoksia missä kerrotaan vähähiilihydraattisen ruokavalion synnystä ja sen hyödyistä, varsinkin diabetes 2:n hoidossa.
Eksyin myös hänen blogiinsa missä oli aivan ihania ohjeita, kukkakaalipihvien resepti on sieltä.
En tehnyt sen kummempia uudenvuoden lupauksia, siitä jatketaan mihin viimevuonna jäätiin, kasvisruokia haluan lisätä edelleen, lapsillekin uppoaa niin hyvin ja monesti itse toivovat kasvisruokaa 😊
KUKKAKAALI-KASVISRIISI:
1 iso kukkakaali raastettuna muruksi
1 porkkana raastettuna
1 punainen paprika pilkottuna
1 keltainen paprika pilkottuna
2 kourallista babypinaattia
Voita/kookosöljyä
- Kuumenna rasva ja pyörittele kukkakaalimurua hetken aikaa, lisää loput kasvikset, pinaatti viimeisenä
KUKKAKAALIPIHVIT:
1 sipuli pieneksi pilkottuna
3 munaa
1/2-1tl herbamarea
mustapippuria
-Sekoita ainekset sekaisin, anna hetken seisoa
-Paista voissa tai kookosöljyssä
4-5min/puoli keskilämmöllä, helposti hajoaa
jos hätäilee kääntämisen kanssa 😉
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti