perjantai 13. tammikuuta 2017

Terveellisempi Peanut Buttercup


Ihan hävettää miten huonolla tolalla blogini on ollut muuton jälkeen, en päässyt omassa ruokavaliossani oikein "niskan päälle" kuin vasta nyt vuoden alusta, pahin sokerikoukku alkaa olla taas(kerran) selätetty. 
Onneksi olen kokkaillut kuitenkin kaikenlaista ja julkaisen niitä nyt useamman putkeen 😊
Tästä reseptistä en voi ottaa kaikkea kunniaa itselleni, oman version tästä kyllä sovelsin koska aineita oli rajallisesti, tein vain neljän kappaleen koe-erän, eikä jäänyt viimeiseksi, olivat sen verran hyviä! 

Tässäpä ohje Amerikan herkun ravintorikkaampaan versioon:

4kpl Peanut Buttercupseja:
50g kaakaovoita 
20g raakakaakaojauhetta
1tl kookosöljyä
(1/2tl ashwagandhaa)
1tl hunaja
ripaus Himalajan/puhdistamatonta merisuolaa
(1 kukkurallinen ruokalusikallinen tocoa)

Täyte:
2rkl  Urtekramin luomu crunchy maapähkinävoita
1tl kookosöljyä
(ripaus suolaa)

-Valmista raakasuklaa sulattamalla kaakaovoi vesihauteessa tai matalalla lämmöllä kattilassa, sekoita kaikki loput aineet joukkoon.
-Jaa 4 silikoniseen muffinssivuokaan niin että pohjat peittyy, pakasta n.10min että kovettuu
-Sulata maapähkinävoi ja kookosöljy notkeaksi, lisää kerros suklaan päälle, pakasta taas n.15min kunnes jähmettyy
-Lisää loput suklaat pinnalle ja pakasta noin tunti
Suluissa olevat aineet eivät ole pakollisia, laitoin kun oli. 
Jos et käytä Tocoa eli riisinlesejauhetta lisää kaakaojuhetta ettei suklaa ole ihan litkua, maista onko makeus sopiva ennen palautusta. 
Myös suolaa voit lisätä täytteeseen jos haluat enemmän snickersiä muistuttavaa.

Toivottavasti maistuu! 😊
-Heli 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti