tiistai 12. kesäkuuta 2018

Romesco kastike



Katseltiin eilen illalla Huippukokki landella ohjelmaa mistä sain inspiraation kokeilla tätä aivan mielettömän maukasta Romesco-kastiketta.
Raaka-aineet on ihanan simppelit ja ne saa jokaisesta lähikaupasta, paitsi sherryviinietikkaa olisi pitänyt netistä tilata. Onneksi luin monta ohjetta ennen tätä ja kunhan on joku viinietikka happona niin se käy. Itse käytin raakaa omenasiiderietikkaa.

Meillä ei ole grillausmahdollisuutta kotona, mutta grillasin paprikat uunissa 250c ja grillivastuksella, onnistui aivan hyvin! 

Käytin luomu tomaattimurskaa ja lisäsin 2 mietoa chiliä, tuli juuri sopiva tulisuus!
Nautin kastikkeen kukkakaaliriisin ja paistetun kanan kanssa. 
Tämä tulee kyllä olemaan kesän ehdoton lemppari grilliruuan kylkeen. 
Vien tätä mukanani jokaisiin kissanristiäisiin mihin ollaan kesän aikana menossa!



Romesco kastike:

2 paprikaa
1dl luomu tomaattimurskaa
1dl manteleita
0.5dl Terra Creta oliiviöljyä
1rkl omenasiiderietikkaa tai muuta viinietikkaa
pari oksaa persiljaa
2 valkosipulinkynttä
2 mietoa chiliä
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

-Grillaa uunissa tai grillissä paprikat mustaksi ja kuori jäähtyneenä


- Blendaa lopuksi kaikki ainekset





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti