torstai 2. elokuuta 2018

Kesäkurpitsasosekeitto



Ihana onnistuminen keittiössä! 
Sain viherpeukalo ystävältäni Eveliinalta ihanaa kesäkurpitsaa hänen omalta palstalta ja täysin luomua.
Oli aika isoja ja tähän keittoon sain hukattua 3 kokonaista, lisäksi laitoin kukkakaalia, purjoa, valkosipulia, yrttituorejuustoa, kuohukermaa ja ranskankermaa. 
Kesäkurpitsa on niin mauton itsessään, että vaatii muita aineksia tuomaan makua ja rasvaa, että saa koostumuksesta täyteläistä. 
Aloitan keitot aina freesaamalla kasvikset voissa. 

Mieskin kehui, että parempaa kuin  normaali kasvissosekeitto, eikä hän kuulu kesäkurpitsan faneihin 😉 lapsistakin 2/3 tykkäsi! 


Kesäkurpitsasosekeitto:

3 isoa kesäkurpitsaa 
1 kukkakaali
3 valkosipulinkynttä
1 purjo
1pkt Viola yrttitarha tuorejuustoa
1prk lempi creme fraichea
1dl luomu kuohukermaa
1 luomu kasvisliemikuutio
Herbamare yrttisuolaa
voita freesaamiseen
halutessasi pekonia päälle, itse valmistin pekonin uunissa rapeaksi

-Pilko kasvikset ja freesaa ne voissa
-Lisää kasvisliemikuutio ja vettä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät
-keitä kypsäksi noin 15min
-lisää ranskankerma, tuorejuusto ja kerma, soseuta kattilassa tai laita blenderiin

Itse nostelin kauhalla kasvikset blenderiin ja lisäsin lientä sen mukaan miltä koostumus näytti, tykkään vähän paksummasta keitosta.

Kaupoissa on nyt kesäkurpitsojen liikatarjontaa joten tämän keiton hinta ei päätä huimaa! 
Laitahan kokeiluun! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti