torstai 26. helmikuuta 2015

Broileria Igorin tapaan

Meidän perheen ihan yksi lempiruuista on broileria Igorin tapaan, alkuperäisen reseptin löysin täältä. Pieniä muutoksia tein että sain sen meidän ruokavalioon sopivaksi, ei kastike mitään sokeria tarvitse vaikka ei siihen ruokalusikalliseen olisi maailma kaatunutkaan. Muut söivät kastikkeen riisin kanssa, itse nautiskelin sen höyrytetyn parskakaalin ja voisulan kera.


Mielestäni tämän kastikkeen juju on suolakurkku ja laitoin sitä ainakin tuplaten tai jopa triplaten, se vaan on niin ihanan rouskuvaa tuolla seassa ettei yksi olisi riittänyt minun mielestä mihinkään! ;) Sitä en kyllä muutenkaan itse tajuaisi laittaa kuin stroganoffiin. Smetana tuo ihanaa pehmeyttä kastikkeeseen. Itse maustoin kanan currylla ja kurkumalla, olen kurkuman suurkuluttaja, enkä turhaan, taitaa olla yksi maailman terveellisimmistä mausteista.

Jälkiruuaksi voisi nauttia vaikka tätä herkkuvanukasta jota meillä lapset haluaisivat joka päivä ja mielelläni teenkin jos vain aineksia on kaapissa, mutta ei nyt kuitenkaan päivittäin, tässä vanukkaassa ei ole mitään epäterveellistä (paitsi ehkä kaakao jos käyttää suuria määriä ja päivittäin, kadmiumin vuoksi) monesti korvaan kaakaon marjoilla, sitä versiota voi hyvin syödä päivittäin :) suosittu väli/aamu/iltapala tässä huushollissa.



Suklaavanukas: 

1½ avokado
2 banaania (pilko etukäteen pakastimeen niin vanukkaasta tulee kylmempää)
1dl kookosmaitoa
2 tuoretta taatelia
3-4tl raakakaakao tai tumma luomu kaakao 
4tl soijalesitiini 
1dl vettä
1dl luonnonjogurttia
1dl täysmaitoa

-kaikki blenderiin ja sekaisin, suosittelen laittamaan nesteen pohjalle niin terät pääsee parhaiten vauhtiin. Tällä ohjeella tehtynä tämä kelpaa lapsille, itse en ole vielä avokadon makuun oppinut ja tästä se maistuu liikaa läpi omaan suuhun, laittaisin omaan satsiini paaaljon enemmän kaakaota, tai sulattaisin suklaata joukkoon ja vähentäisin ehkä avokadon määrää. Jos lapsi on tottunut kaupan vanukkaisiin, tällä voi olla vaikea huijata, ei tämä jacky makupalalle maistu, mutta meillä tämän onneksi saa myytyä ihan täysin suklaavanukkaana kun ei lapset muusta tiedä :D
kokeilkaa, tästähän voi tulla ihan hitti teidänkin perheessä :) ja täysin maidottomanhan saa korvaamalla jogurtin ja maidon kookosmaidolla, vedellä, mantelimaidolla ym haluamallasi nesteellä :)

1 kommentti:

  1. Tein tänään tätä broileria Igorin tapaan ja oli kyllä tajuttoman hyvää! Kiva syödä pitkästä aikaa broileriruokaa mikä ei maistu samalle kuin aina. Meillä käytettiin kotona lapsuudessa paljon smetanaa mm. lohen päällä. Tuo smetana tuo tähän ruokaan kyllä sellaisen "paluu lapsuuteen" twistin <3 Aikalailla umami ruokaa, piti lusikalla kaaputtaa lautanen tyhjäksi kun en nuolla viitsinyt :D

    VastaaPoista