keskiviikko 25. helmikuuta 2015

PIZZAPÄIVÄ!

 Tänään oli pizzapäivä! Pohja oli hyväksi havaittu munapohja, täytteenä tällä kertaa kanaa, paprikaa, ananasta, tomaattia.
Tässä tarkemmat ohjeet miten pizza syntyy..

Aloita erottelemalla 5 kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset eri kuppeihin, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita haarukalla keltuaiset rikki, lisää ripaus suolaa keltuaisten joukkoon. Kääntele keltuaiset valkuaisvaahtoon ja levitä vaahto öljytylle leivinpaperille, itse käytin kuumuutta kestävää ja paistamiseen soveltuvaa Bertolli light oliiviöljyä.

Pohjaa tulee esipaistaa ennen täyttämistä n.10min, kunnes pohja on jähmettynyt ja saanut vähän väriä 

Sitten latomaan lempparitäytteitä pohjan päälle


Meidän pizzassa oli pohjalla tomaattipyre jonka maustoin yrttimausteella, sipuli ja valkosipulijauheilla ja suolalla, täytteeksi kanaa, paprikaa, tomaattia, ananasta ja paaaljon emmental ja mozzarella raastetta, vieläkun muistaisi ostaa joskus pizzamausteen tai oreganon saisi vielä enemmän pizzan makuista tuotosta :) 

lopputulos oli tämän näköinen: 

  
Herkkuahan se oli tälläkin täytteellä! :)



Viimeksi täytteenä oli kinkku, tonnikala, ananas, sipuli, paprika, feta ja päällä vielä rucolaa.

2 kommenttia:

  1. Pizzapohja testiin tänään! On kyllä hurjan huippua käydä jostain lunttimassa hyväksi havaittuja ohjeita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niimpä! kauheeta kun pitäis kaikki itse keksiä!

      Poista