tiistai 7. huhtikuuta 2015

Keväisen hedelmäinen kanasalaatti




Ulkona sataa ja auringosta ei ole tietoakaan, mutta ei sen tarvitse lautasella näkyä! :) viikonlopun juhlinnoista en ole vieläkään oikein toipunut ja energiat vähissä, jospa tästä saisi virtaa, ainakin väriä se tuo elämään ja hyvältä maistuu :) viikonloppu ei todellakaan ollut viljaton, ei sokeriton ja nyt siitä saa kärsiä monta päivää, mutta omia valintoja ja niin hieno keikka ja reissu oli että lähtisin uudestaan vaikka heti! :) välillä pitää muistaa relata niin taas jaksaa tehdä terveellisiä valintoja, kyllä taas oppi miltä pienikin määrä vehnää mahassa tuntuu ja se karkin mussuttaminenkaan ei tuo hyvää mieltä kuin hetkeksi, järkyttävä väsymys palkinnoksi. Nyt tiukka linja sokeriin ja keskityn kunnon aterioihin napostelun sijaan niin kyllä on taas parin päivän päästä energiat huipussaan :)

Salaattiin sujahti:

1 nippu tammenlehtisalaattia

1 nippu jääsalaattia
1 appelsiini
2 viipaletta vesimelonia 
5kpl vihreitä rypäleitä
pieni pala valkokaalia raastettuna
porkkanaa raastettuna 
2 keitettyä munaa
vajaa kourallinen kurpitsansiemeniä
1 broilerin rintafilee

kastikkeena sitruunavinegrette: 

1 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna

1tl omenaviinietikkaa
loraus hunajaa tai mitä makeutusta haluaa
mietoa oliiviöljyä (esim. Bertolli vaaleanvihreä etiketti) 
ripaus himalajansuolaa

purista mehu ja lisää kuoriraaste ja omenaviinietikka kulhoon. Vispaa pallopäisellä vispilällä samalla kun lisäät oliiviöljyä ohuena nauhana kunnes kastike vähän saostuu. Maistele niin tiedät koska on omaan suuhun sopivaa :) kastikkeen on tarkoitus jäädä kirpeän raikkaaksi eikä liian makeaksi.

Toivotaan että se aurinkokin tämän myötä löytyisi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti