maanantai 23. marraskuuta 2015

Bataattiburgerit ja banaanikakkua


Muutaman kerran on tullut vastaan bataattiburgerit mutta nyt vasta sain aikaiseksi kokeilla, olipas ne herkullisia! Aloitin tekemään lihapullia ja lopusta taikinasta teinkin muutaman pihvin ja tajusin että meillähän on bataattiakin joten nyt kokeilen! :) Leikkasin bataatit kiekoiksi ja uuniin 200c n.15min. Kastike on tzatsikia. Muutama siivu luomu goudaa väliin, tomaatit ja salaatit, niistä syntyi ihanan makoisa kokonaisuus. 

Viimeviikolla kokeilin ihanaa mausteista banaanikakkua, joulun ajan leipomiset on aika haastavia ilman jauhoja ja sokeria ;) tämä onneksi oli aivan ihanan helppo ja herkullinen, makeutuksena käytin hunajaa ja sitä tarvittiin vain 1rkl niin oli jo sopivaa omaan suuhun, kannattaa maistella taikinaa tekovaiheessa että saa sopivan makeuden, banaanit tuo jo makeutta mukavasti. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Mulla ei ollut kuivakakkuvuokaa niin paistoin leipävuoassa. Ja paistoin hartaasti! Kakku oli tunnin uunissa niinkuin ohjeessa sanottiin, mutta uunissa oli asteita 75, ei 175 niinkuin piti, laitoin sitten oikeat asteet ja kakku kypsyi loppuun vartissa, kokeilin puutikulla kypsyyttä. Ohjeessa lukee että täytyy antaa jäähtyä vähintään 30min, kannattaa totella ;) Minä hätähousu uhmasin ohjetta ja kakkua jäi jostain kohdin vähän kiinni vuokaan, voitelin vuoan macadamianöljyllä ja jauhotin kookoshiutaleilla.  En laittanut kaakaonibsejä kun ei ollut ja vaniljankin korvasin tl kardemummaa. Oliiviöljynä käytin Bertollin mietoa hedelmäistä öljyä, tähän varmaan sopisi myös voisula, kookosöljy tai sulatettu kaakaovoi. 



 



kakku oli parhaimmillaan tuoreeltaan syötynä, illemmalla oli jo kuivempaa ja murenevaista niinkuin monesti kookosjauhopohjaiset leivonnaiset on. Uunituoreena tämä oli niin kosteaa ja pehmoista etten olisi uskonut että tässä on kookosjauhoja! Tätä tulen leipomaan jouluherkuksi toisenkin kerran :) 


Jauhelihataikina:
800g luomu naudanlihaa
1 sipuli
1valkosipulinkynsi
2 munaa
3tl psylliumia
mausteina oli kuivattu basilika, oregano, sipulijauhe, savupaprika, paprika, herbamare ja mustapippuri 

-kaikki sekaisin ja pyörittele pulliksi tai pihveiksi, paistoin gheellä värin pintaan pannulla ja lopuksi kypsymään uuniin 200c n.10min

Bataatteja viipaloin 2kpl ja ne riitti 3 lapselle ja kahdelle aikuiselle, pyörittelin oliiviöljyssä ettei tarttuneet vuokaan kiinni

Tzatsiki kastike väliin: 
2dl turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu
½kurkku raastettuna
1valkosipulinkynsi
suolaa ja mustapippuria


Herkkuhetkiä sinulle! :) 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti