keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kanaa tomaatti-paprikakastikkeella, bataattiveneitä ja kookos-puolukkasmoothie


Kastikkeet on olleet mielestäni suurin päänvaiva kun yrittää jauhoja vältellä, kaipaan kuitenkin useaan ruokaan kastiketta ja ihan joka päivä ei voi kuitenkaan pelkällä kermalla lotrata, että jotain muutakin piti keksiä. Kermaa toki tässäkin on, mutta pääosin kastike on tomaattipohjainen. Tästä tuli tosi hyvää, lapsillekin maistui. Meillä on paljon kanaruokia, lähes aina kun lapsilta kysyn mitä haluavat ruuaksi, vastaus on kanaa ja riisiä tai lohikalaa :D
Riisistä tein desin mitalla kakun, siitä tuli hitti! Nyt varmasti joka kerta kun on riisiä siitä on tehtävä kakku ;) lisäkkeenä on Lidlin punajuuri-salaattisekoitusta ja parsakaalit jotka ei kerenneet kuvaan. 

Saman päivän iltana kävin treenaamassa ja sieltä tullessa piti taas keksiä vielä ruokaa ja siihen tulisi sisältyä hiilareita, teimpä lohkoperunoiden sijaan bataattiveneitä, bataatti on niiiin paljon maukkaampaa kuin peruna että sitä käytetään ihan kaikessa, muussissa, keitoissa ja ranskalaisissa. Päivältä jääneet kanat ja salaatinrippeet vähän tuunattuna lisukkeeksi niin äkkiä oli ruoka valmiina. Bataatit pyörittelin oliiviöljyssä ja mausteina pizzamauste, rakuuna, suola ja mustapippuri, nam! Bataatit tulevat uunissa tosi pian, hyvä että suihkussa kerkeää käydä, ihan max 20min ettei ole ihan mössöä.



Tällä hetkellä hitti väli/aamu/iltapalana on kookos-puolukkasmoothie, niinkin yksinkertainen voi olla älyttömän hyvää!



Tomaatti-paprikakastike:
500g paseerattua tomaattia
2dl kuohukermaa
1 suippopaprika pieneksi kuutioituna
2 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria

-laita kaikki muut kattilaan paitsi paprikat, keittele n.20min että tomaatin maku pehmenee, jos haluat paprikoiden kypsyvän voit laittaa ne sekaan, itse lisäsin vasta lopuksi että olivat raakoja.

Bataattiveneet:
1 bataatti
oliiviöljyä
pizzamaustetta
rakuunaa
suolaa
pippuria

-kuori ja pilko bataatti lohkoiksi, pyörittele oliiviöljyssä ja mausteissa ja paista uunissa 200c n.15-20min

Kookos-puolukkasmoothie:
1tlk/tetra Santa Marian kookosmaitoa tai vähemmän
vähintään 200g jäisiä puolukoita
hunajaa tai ½banaani jos haluaa makeutta
vettä jos haluat laimentaa kookoksen makua
+muita marjoja mielesi mukaan, itse käytän monesti mustaherukoita ja mustikoita

-kaikki blenderiin ja ääntä kohti! :)


Itse suosin tetrassa myytävää kookosmaitoa, tölkissä olevaan liukenee bisfenoli A:ta joka altistaa hormoonitoiminnan häiriöille. Tetrat koostuvat kartongista, joka on pinnoitettu polyeteenillä tai etyylivinyylialkoholilla. Muovikerrokset estävät muun muassa hapen pääsyn tuotteeseen. Mehu- ja tomaattimurskatölkeissä on kartonki-, alumiini- ja polyeteenikerros. Niissä ei siis ole bisfenoli A:ta.

Luin, että oltiin tehty testi jossa Ruotsalaistoimittajat söivät parin päivän ajan pelkkää tölkkiruokaa, testin jälkeen heidän elimistönsä bisfenoli A-pitoisuudet olivat selvästi kohonneet...jos siis päivittäin käytät tölkkitavaraa, kannattaa alkaa vähentämään ja vaihtaa tölkit tetroihin :) pieniä tekoja millä voit vähentää myrkkykuormitusta huomattavasti.

Proteiinina olen käyttänyt raakaa luomumunaa, 1-2 annokseen, riippuen syönkö sen aamupalalla vai milloin. Tästä tulee aika iso annos, kahdelle aikuiselle tai kolmelle lapselle reilut satsit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti