keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kanaburger, coleslaw ja mustikka-kardemummajäätelöä



Eilen tuli tehtyä perus kanaa ja bataattia, mutta vähän eri muodossa, burgeriksi kasattuna :) syömisestähän ei tullut mitään tuossa kokoonpanossa, että osiin se oli laitettava, hyvä että koossa pysyi sen aikaa että kuvan sain otettua :)
Burgerin lisäkkeeksi tein coleslaw salaattia. Burgerin sisällä on samat kastikkeet kuin KEBABRULLAN  välissä.


Lapsille oli omat miniversiot burgereista, ilman tulista tomaattikastiketta  :)


Meidän yksi lempijäätelöistä on 3 Kaverin mustikka-kardemummajäätelö, niin ihanaa kun se onkin, silti siinä on kaikkea seuraavaa:

Ainesosat: Maito, kotimainen mustikka, sokeri, kerma, vesi, glukoosisiirappi, rypälesokeri, maitojauhe, kotimainen kananmuna, fariinisokeri, luontainen sitruunamehu, johanneksenleipäpuujauhe, kaneli, kardemumma. 

Ei pahimmasta päästä ollenkaan, 
mutta silti sokeria kolmessa eri muodossa.
Minä rakastan tehdä näistä entisistä lemppareista terveellisempiä versioita ja tässä kyllä onnistuin aivan älyttömän hyvin! Minun versio jäätelöstä sisältää

                                      Ainesosat: 

2dl kookosmaitoa , 2dl kuohukermaa, 2 keltuaista, 2dl mustikoita, 1rkl hunajaa, 1,5tl kardemummaa, 0,5tl vaniljaa, 1rkl tocoa
-kaikki blenderillä sekaisin ja pakastimeen, kuinka helppoa!

Ja tämä ei ollut yhtään niin makeaa, miehenkin mielestä parempaa kuin alkuperäinen versio. Tein jäätelön ilman jäätelökonetta, edellisen kerran kun tein jäätelöä, tiputin kulhoon vahingossa teelusikan ja nyt se ei sitten enään jaksanut pyörittää paksuuntuvaa massaa ja laitoin massan astiaan ja pakastimeen, sekoittelin 10-15min välein kunnes koostumus oli tarpeeksi jämäkkää, jäätelökauha minun keittiöstä vielä puuttuu, se on seuraavana hankintalistalla! Jos et pidä kookoksen mausta, tee jäätelö pelkällä kuohukermalla, mulla ei ollut tarpeeksi kermaa niin korvasin osan kookosmaidolla, mielestäni maku ei lopputuloksessa silti juuri maistunut, kardemumma maistuu eniten. 




Burgerit:
1 bataatti viipaloituna
400g broilerin sisäfileitä
salaattia
tulista tomaattikastiketta
valkosipulimajoneesia
suolaa
mustapippuria

-viipaloi bataatit, pyörittele oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa ja kypsennä uunissa 200c n. 15min
-paista kanat ja kokoa niistä, salaatista ja kastikkeista burgeri, laita väliin halutessasi esim. juustoa, suolakurkkua, tomaattia


Coleslaw:
300g valkokaalia ohuena suikaleena (leveä keraaminen kuorimaveitsi on tosi hyvä, kaali puoliksi ja puolikkaan reunasta suikaloimaan)
100g porkkanaa suikaloituna (julienneterällä)
2 sipulia ohuina siivuina
2dl valkosipulimajoonesia
suolaa, pippuria

-sekoita kaikki ja laita jääkaappiin tekeytymään ainakin pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään
Valkosipulimajoneesi (kulkee myös nimellä Caesarkastike):
1 muna
2 dl mietoa oliiviöljyä (Bertolli vaaleanvihreä etiketti)

0,5dl macadamian pähkinäöljyä (kun oliiviöljy ei riittänyt)
2 valkosipulinkynttä
0,5rkl dijonia
0,5rkl valkoviinietikkaa
2-3rkl sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa

-Kaikki korkeaan kapeaan astiaan ja sauvasekoitin pohjaan ja hiljalleen hurrutellen nostaa..laita jääkaappiin tekeytymää
n






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti