Minulta toivottiin ohjetta laskiaispulliin ja runebergintorttuihin, pullat sain jo toteutettua, tortut saa vielä hetken odottaa. "Tavallista" pullaa ilman viljoja en edes lähde yrittämään, ilman gluteenia sen varmaan saa tehtyä, onhan noita jauhoseoksia jo pilvin pimein, mutta yksikään niistä ei pääse minun seulan läpi, liikaa kaikkea muuta mitä en halua käyttää. Onneksi silikoniset muffinssivuoat toimivat lähes joka leivonnaisessa, silläpä uskalsin nämäkin tehdä niillä ja kannatti, tosi hyvin onnistuivat! :)
Alkuperäinen ohje löytyy TÄÄLTÄ
Tapani mukaan vähän sovelsin ohjetta, jätin makeutuksen kokonaan pois, koska vaniljalla maustettu kermavaahto, chia-mansikkahillo ja mansikat ovat ihan riittävän makeita omaan suuhun ja lapsillekin kelpasi ilman makeutusta. Jos kaipaisin makeutta, lorauttaisin taikinaan hunajaa.
Puolita paistetut pullat ja jos haluat, koverra lusikalla kuoppa mihin voit laittaa chia-mansikkahilloa, voit tehdä hillon liottamalla chiansiemeniä vedessä ja lisäämällä geeliin soseuttetuja marjoja. Tai voit käyttää ihan tavallista hilloa jos kaapistasi löytyy, meillä kun ei ole niin en viitsi muutaman pullan takia ostaa kokonaista hillopurkkia kun ei sitä jatkossa käytetä kuitenkaan. Voit laittaa hillon sijaan myös pelkkiä marjoja, itse laitoin bonus mansikoita vielä hillon päälle :)
Puolita paistetut pullat ja jos haluat, koverra lusikalla kuoppa mihin voit laittaa chia-mansikkahilloa, voit tehdä hillon liottamalla chiansiemeniä vedessä ja lisäämällä geeliin soseuttetuja marjoja. Tai voit käyttää ihan tavallista hilloa jos kaapistasi löytyy, meillä kun ei ole niin en viitsi muutaman pullan takia ostaa kokonaista hillopurkkia kun ei sitä jatkossa käytetä kuitenkaan. Voit laittaa hillon sijaan myös pelkkiä marjoja, itse laitoin bonus mansikoita vielä hillon päälle :)
Lauantai aamujen perinteeksi on alkanut muodostua letut, yleensä banaanipohjaiset koska banaaneja löytyy aina, paitsi just tänään. Onneksi sentään mantelijauhetta löytyi niin ei tarvinnut poiketa perinteistä. Raakakaakaopurkin loppu oli pöydällä ja se päätyi taikinaan ja makeutin taikinan lakritsijauheella, aika kiva maku tuli lettuun ja ne kruunaa ihanan kirpeä mangokastike, nyt tuli syötyä ihan lettuähkyyn saakka, niin oli maukasta!
Tästä annoksesta söi mahansa täyteen 3 lasta ja minä.
Suklaa-lakritsiletut mangokastikkeella:
2dl kookosmaito/kerma/täysmaito
6 munaa
6 reilua rkl mantelijauhetta
2tl psylliumia
0,5tl vaniljaa
reilu 0,5tl lakritsijauhetta
1tl kanelia
ripaus suolaa
3tl raakakaakaota
loraus hunajaa jos haluat
6 munaa
6 reilua rkl mantelijauhetta
2tl psylliumia
0,5tl vaniljaa
reilu 0,5tl lakritsijauhetta
1tl kanelia
ripaus suolaa
3tl raakakaakaota
loraus hunajaa jos haluat
-anna taikinan tekeytyä 10-15min, paista letut voissa
- tarjoile mango tai marjakastikkeen kanssa
Mangokastike:
1pss Pirkan mangopaloja, sulata ja soseuta
3 isoa munaa
50g voisulaa
1dl kuohukermaa
2dl mantelijauhetta
2rkl psylliumia
1tl kardemumma
2tl leivinjauhe
(loraus hunajaa)
-sekoita munat, kerma ja voisula
-sekoita mantelijauhe, psyllium ja mausteet
-yhdistä aineet ja anna taikinan turvota 10-15min että psyllium ehtii turpoamaan
-paista 175asteessa n.20-25min
50g voisulaa
1dl kuohukermaa
2dl mantelijauhetta
2rkl psylliumia
1tl kardemumma
2tl leivinjauhe
(loraus hunajaa)
-sekoita munat, kerma ja voisula
-sekoita mantelijauhe, psyllium ja mausteet
-yhdistä aineet ja anna taikinan turvota 10-15min että psyllium ehtii turpoamaan
-paista 175asteessa n.20-25min
Maukasta laskiaista! Koitan saada tehtyä vielä ne runebergintortutkin! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti