perjantai 19. helmikuuta 2016

Jauhoton Peukalo 1vee!



Kylläpä se vuosi hujahti nopeasti, eilen tosiaan tuli vuosi täyteen siitä kuin blogia aloitin pitämään ja aika monta reseptiä sitä vuodessa näköjään kerkee tekemään! :) En uskaltanut kuvitellakaan, että blogini saisi näin paljon lukijoita, kommentteja ja kannustusta, ISO KIITOS ihan jokaiselle teille jotka käytte blogiani lukemassa ja kokeilette reseptejä, on ollut kiva saada palautetta, että ruuat maistuvat koko perheelle, blogin tarkoitus olikin, että nämä maistuisivat lapsille ja aikuisille ja jos edes muutama lapsiperhe alkaisi syömään terveellisemmin tai edes miettimään omia ruokailutottumuksia niin olisin onnellinen, nyt teitä taitaa olla enemmän kuin muutama, mikä on tosi hienoa! :)

Nämä kalapihvit olivat tosi hyviä! Aika työläitä nämä pihvit yleensä on tehdä, mutta kerta toisensa jälkeen jaksan niitä kuitenkin alkaa tekemään, koska lopputulos on aina niin hyvää! Nämä maistuvat lämpimänä ja kylmänä, meillä ei ollut näiden kanssa tällä kertaa mitään lisäkettä, pelkät pihvit riittivät hyvin, halukkaat söivät jogurttikastikkeen kanssa.  Meillä ei tattarihiutaleista tehty puuro oikein upon
nut lapsille, olen kuullut että kokonaisista suurimoista tulisi hyvää uunipuuroa, ehkä kokeilen sitä seuraavaksi. 


 

Mun lempparit! Munakasmuffinssit, niin helppoja ja hyviä! Niinkuin kuvasta näkyy, hyvä kun kerkesin kuvaa ottamaan kun nämä viedään käsistä! Näissä on täytteenä jauhelihaa, paprikaa, kevätsipulia, pinaattia, meidän 3v on nyt maidoton kun mahaansa valitteli päivittäin (joka on nyt loppunut) joten näissä ei ole kermaa eikä juustoa. Kerma ja juusto tuovat kyllä ihanaa mehevyyttä ja makua, mutta nämä olivat tosi hyviä ilmankin!

KALAPIHVIT n.25kpl

500g lohta
1 kesäkurpitsa raastettuna ja kuivaksi puristeltuna
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana raastettuna ja kuivaksi puristeltuna
1 sipuli
1 muna
½ nippua kevätsipulia
130g fetaa (ei pakollinen)
½ suippopaprika
1tl psyllium
0,5dl tattarijauhoja
1rkl kookosjauhoja
sitruunapippuria, mustapippuria, suolaa jos et laita fetaa
-pilko kala pieneksi ja raasta ja pilko kasvikset, purista niistä neste pois hyvin, sekoita kalan joukkoon ja lisää muna, jauhot ja psyllium, anna seistä n.15min niin psyllium turpoaa.
-Muotoile kostutetuin käsin pieniä pihvejä ja paista voissa

Itse paistoin pihveihin vain värin pannulla ja laitoin uunivuokaan ja uuniin 200c n.15min

JOGURTTIKASTIKE:

2dl turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu
loraus hunajaa
pieni pätkä kurkkua raastettuna ja kuivaksi puristettuna
kuivattua tai tuoretta tilliä
mustapippuria, suolaa


MUNAKASMUFFINSSIT 12kpl:
200g luomu naudan jauhelihaa
                              1sipuli
                              ½ suippopaprikaa
                              30g babypinaattia
                              1  porkkana raastettuna
                              8kpl kananmunia
                              1-2 valkosipulinkynttä
                              suolaton jauhelihamauste, suola, mustapippuri

                            -paista ja mausta jauheliha

                            -lisää sipuli, paprika,pinaattti
                            - Jaa 12 silikoniseen vuokaan, reilu rkl/muotti
                            -vatkaa munien rakenne rikki

                            - lisää munaa n.0.5dl/kpl ja paista 200c n. 15min












                                          






6 kommenttia:

  1. miten noi nesteet puristetaan kasviksista pois? ei ole ennen tarvinnut. ja mitä jos jättää sen vaiheen tekemättä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan nyrkissä voi puristella raasteen tai kankaisen hedelmäpussin sisällä. Pihvit ei tahdo pysyä kasassa jos nesteet jää sekaan, kesäkurpitsasta ja porkkanasta lähtee yllättävän paljon nestettä

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. hmm nesteen saa varmaan pois jos paahtaa niitä vähän pannulla.

      Poista
    4. Voihan se olla, kokeile ja kerro kuinka onnistui, paahtaminen voi tuoda kyllä hyvää makua

      Poista
    5. eka tein isoja paksuja pihvejä mutta rakenne hajosi. pienemmät onnistui hyvin. noh tosta tulee varmaan ihan hyvää syötävää mössöä kun on valmista. kiitos ohjeesta

      Poista