lauantai 20. helmikuuta 2016

Minttu-Suklaa Raakakakku


Ihana ystäväni vinkkasi minulle bloggaajien reseptikisan, hän on osallistunut Alku-valmennukseen ja oli näin ollen hyvin kartalla! Kiitos siitä! :)
Pakkohan tätä on kokeilla ja vielä kun Kari Aihinen kuuluu mun idoleihin, mikä olisi hienompaa kuin päästä näkemään livenä ja jos oikein hyvin käy niin pyörimään ammattikeittiöön!


 Kisan säännöt on seuraavat:
• Suunnittele resepti – se voi olla mikä tahansa ruoka alkupaloista jälkiruokaan. Suolainen tai makea, sinä päätät.
• reseptin tulee olla gluteeniton ja maidoton
• ohjeessa tulee käyttää kookosöljyä, MCT-öljyä, pähkinöitä, manteleita tai kaakaotuotteita
• reseptin pitää olla lisäaineeton, eli valitse puhtaat raaka-aineet ilman valmiskastikkeita ja maustesekoituksia
• jos leivot tai haluat makeuttaa ruokaasi, käytä jotain muuta kuin valkoista sokeria (esimerkiksi hunajaa, taatelia, banaania)

Tässä kakussa täyttyy kaikki nämä ehdot joten tällä lähden kokeilemaan onneani! :) pitäkää mulle peukkuja! :)

MINTTU-SUKLAA RAAKAKAKKU
20cm irtopohjavuokaan, 15 palaa 

POHJA:
½dl pekaanipähkinää
2dl kuorellisia manteleita
1dl luomu rusinoita
6kpl taatelia
2reilua rkl kookosöljyä
1rkl raakakaakaojauhetta

-hienonna kaikki aineet monitoimikoneen S-terällä, sulata kookosöljy ja lisää siihen kaakao, lisää massan joukkoon. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja laita pohja pakastimeen

TÄYTE: 
8dl cashewta liotettuina ja hyvin huuhdeltuina(liotin 6h)
2dl mulperin marjoja (liotin näitäkin 6h että pehmenevät)
80g kaakaovoita
60g kookosöljyä
3dl kylmää vettä (mun blenderi ei jaksanut muuten vääntää, ei välttämättä tarvitse vettä jos on tehokkaampi kone)
7ml luomu piparminttu-uutetta
2½dl raakakaakaojauhetta

1tl matcha teejauhetta
3rkl luomu hunajaa

-laita kaikki aineet blenderiin ja soseuta, sulata kookosöljy ja kaakaovoi ja lisää seokseen ja blendaa kunnes täyte on samettista. Laita pohjan päälle ja pakasta vähintään 2h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti