torstai 16. huhtikuuta 2015

Pata kattilaa soimaa

Yksi lempiohjelmistani Kaappaus keittiössä jatkui taas uusin jaksoin :) heti kaappasin testiin herkullisen näköisen kanapadan ja ihanan tomaatti-sipulisalaatin. Molemmat vievät kielen mennessään, nam!!! Miehen palaute kanapadasta oli, että parasta pataruokaa ikinä..kappas kun siinä on chorizo makkaraa ja pekonia niin onhan se miehen mieleen ;) maissit jätin laittamatta pitääkseni padan vähähiilihydraattisena. Lisäsin kuohukermaa 2dl saadakseni lisää rasvaisuutta ruokaan ja paistoin alussa kaikki voissa vaikka ohjeessa taisi olla oliiviöljy. Mun ruuanlaitto alkaa lähes aina siitä että ensin nyrkillinen voita kattilaan! ;) 

tässä vaiheessa kämpän valtaa jo aivan huumaava tuoksu..ohjeessa oli että hauduta vähintään 30min, mulla hautui kolmisen tuntia. Voitte varmaan kuvitella miten maut ehtivät tekeytyä siinä ajassa..kävin välissä tekemässä treenin niin oli syytä nauttia padan kanssa vähän basmatiriisiä. Pidän kokki Kari Aihisen tavasta jolla hän neuvoo ihmisiä syömään terveellisemmin. Tässä kyseisessä jaksossakin oli hyvin ylipainoinen mies joka eli roskaruualla, oli hienoa että Kari neuvoi miten tehdään perusruokia kuten lasagnea, vaikka pasta onkin kaukana terveellisestä, mutta entiseen ruokavalioon verrattuna lasagne oli jo lähes terveysruokaa. Vertailun vuoksi "Olet mitä syöt" ohjelmassa Gillian olisi antanut ensimmäisenä ituja, parsakaalia, vihersmoothien ja kurpitsansiemeniä puputettavaksi. Voisin kuvitella, että itse ainakin olisin jättänyt terveellisen syömisen siihen paikkaan. Kari keksii herkullisia ruokia, että niitä oikeasti tekee mieli syödä ja ihmisellä herää kiinnostus ruoan tekemiseen ja siihen mitä se sisältää. Maku on kuitenkin ruuassa se tärkein. Jakson lopussa mies oli itse oivaltanut että nyt kun "perusrunko" on kasassa, vähentää hiilareita entisestään joka on tosi hyvä, paino putoaa vielä jatkossakin :) 

Tänään söin lounaaksi pinaattimunakkaan ja ihanan raikkaan tomaatti-sipulisalaattia, täydellinen yhdistelmä! :) itse laitoin 3 tomaattia, puolet isosta punasipulista, omenaviinietikkaa 1/4dl ja 0,5dl oliiviöljyä, himalajansuolaa ja mustapippuria, päällä on rucolaa ja lehtipersiljaa 


 Padan ja salaatin reseptit löydät täältä
Voin kuvitella että kesällä tämä lisuke löytyy meiltä grilliruuan kyljestä useammin kuin kerran :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti