tiistai 14. huhtikuuta 2015

Smoothiesta virtaa päivään! :)



Mä voisin elää pelkillä smoothieilla! Tehtiin meillä ennenkin niitä päivittäin, mutta tämän uuden masiinan myötä vielä enemmän! Enää ei mene hermot siihen kun joutuu kesken kaiken lusikalla sekoittelemaan kun jäiset marjat jää jumiin, jos tekee tosi ison satsin ja kaikki on jäisiä, täytyy smoothie-ohjelma tehdä kaksi kertaa, ekalla kerralla jää vielä sattumia. Smoothie ohjelma kestää n.1min 40s että ei ongelmaa :) Tehosekoitin on Electrolux masterpiece, oon ollut kyllä todella tyytyväinen! :) raaka-kakun massaa en ole vielä tällä tehnyt, mutta se onnistui tehottomammallakin koneella pienissä erissä joten en usko että tulee ongelmaa. Lapset tykkää myös tosi paljon, smoothieihin on niin hyvä hukuttaa kaikkea kasviksista lähtien, esim. pinaatti ja lehtikaali menee hyvin mansikoiden ja hedelmien seassa vaikka syödään meillä niitä ihan ruuassakin, mutta raakana niistä saa parhaimman hyödyn :) 

Tämä aamu alkoi tällä pinkillä ihanuudella, määriä en tajunnut katsoa, mutta blenderiin laitoin nesteeksi vadelmamehua (keitin ulkomaisia vadelmia ja siivilöin ja paseerasin vadelmat ja säästin keitinliemen, on kuin vadelmamehutiivistettä), paseerattua vadelmaa muutama rkl, puoli pussia mansikoita, mangokuutioita pakasteena, ½ banaani, pari rkl turkkilaista jogurttia, 0,5dl heraproteiinia, lucuma jauhetta, reilu tl kookosöljyä, hunajaa. Esisäädetyt ohjelmat on siitä hyviä ettei blenderin edessä tarvitse vahdata koska on valmista, ohjelma loppuu kun homma on valmis :) 


Vihreästä voimaa!

½omena, ½kiivi, pätkä selleriä, pätkä kurkkua, sitruunamelissaa, limen mehua, pinaattia, kookosmaitoa, hunajaa


Seuraavat reseptit nappasin Kaisa Jaakkolan kirjasta Hormonitasapaino, en ole vielä maistanut, mutta herkuilta vaikuttaa :) 
Lisäilen smoothiereseptejä tähän samaan postaukseen sitä mukaan kun niitä testailen/keksin joten jos olet smoothien ystävä, kannattaa palata tähän postaukseen tasasin väliajoin :) 

Puhdistava vihersmoothie:
pieni päärynä
½banaani
100g pinaattia tai puntti romaine salaattia
1/4-½ avokado (naiset) ½-1 avokado (miehet) 
nesteeksi vettä tai jäähdytettyä teetä  

Pehmeä mustaherukkasmoothie:
200g mustaherukoita 
½ avokado 
proteiinijauhe (0,5dl naisille ja miehille 1dl) 
vettä tai teetä

Violetti vihersmoothie: 
1-3 lehtikaalin lehteä 
1 puntti romainesalaattia, tammenlehtisalaattia tai 100g pinaattia
spirulinaa
2 taatelia
2tl soijalesitiinirae
2dl mustikkaa
2dl mansikka
2-4dl vettä tai teetä 
½-1dl proteiinijauhetta 

jos käytössäsi ei ole proteiinijauhetta tai olet maidolle allerginen, sekaan voi myös heittää raa`an kananmunan, itse suosin luomua :) ei maistu miltään ja saa hyvää rasvaa ja proteiinia :) on myös kasvisvaihtoehtoja, kuten riisi ja herneproteiini mutta omaan suuhun maistuivat ihan hirveästi kaikesta läpi joten kokeiluun jäi. Kasvisproteiini ei myöskään imeydy niin hyvin kuin eläinperäinen mutta kyllä niillä nälkää saa pysymään poissa niilläkin jos ne alas saa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti