perjantai 1. toukokuuta 2015

Raikas Vappukakku



Herkullista ja hauskaa Vappua! :) nyt teki mieli kokeilla jotain raaka-kakkua pitkästä aikaa, tässä ohjeessa on vaikutteita muutamasta kakusta joita yhdistelin ja sävelsin tämän oman version, yleensä raaka-kakkujen pohjaan tulisi laittaa kamala määrä esim. taatelia, tässäkin alkuperäisessä oli 2,5dl?! Senhän on oltava sitten jotain aivan järkyttävän makeaa..tähän pohjaan laitoin 4kpl ja oli aivan riittävä. Ajatuksena oli tehdä sitruuna-mangokakku mutta ei tuosta kyllä mangoa maistanut vaikka sitä oli useampi desi..sitruuna ja kookosöljy hallitsevat. Laitoin puolet mautonta kookosöljyä ja puolet normaalia ja silti kookos maistui aika selvästi, onneksi sitruuna vei kuitenkin voiton niinkuin olin ajatellut ;) 

POHJA: 

½dl hasselpähkinäjauhoa (blendasin hasselpähkinöistä itse) 
½dl mantelijauhoja
3dl pähkinäsekoitusta (cashew, pekaani, saksanpähkinä) 
2tl raakakaakao
4 tuoretta taatelia, POISTA KIVET!
2tl kookosöljyä 
3rkl vettä 
ripaus himalajansuolaa

-lataa kaikki blenderiin/monitoimikoneeseen ja tee massa. Taputtele massa 20cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Laita pohja pakastimeen jähmettymään täytteen teon ajaksi


TÄYTE: 

4dl liotettuja cashewpähkinöitä (mulla oli 5h) 
5 luomusitruunan kuori raastettuna
3 luomusitruunan mehu puristettuna
3 rkl hunajaa 
3dl sulatettuja mangokuutioita 
2dl kookosöljyä (1dl mautonta, 1dl normaalia) 

-sekoita blenderillä tasaiseksi samettiseksi massaksi ja kaada pohjan päälle


 Laita kakku pakastimeen muutamaksi tunniksi, mulla taisi olla 4-5h jonka jälkeen siirsin yöksi jääkaappiin, tätä syötiin tänään aamupalaksi. Ei kerennyt teevesi kiehahtaa kun pöydästä jo kuului "saisinko lisää" :D maistui siis lapsillekin vaikka kirpeä onkin eikä tosiaan kovin makea :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti