tiistai 18. elokuuta 2015

Kesäkurpitsapastaa ja bolognesekastiketta



Julienne-terä pääsee oikeuksiinsa tässä ruuassa. Kesäkurpitsasta saa kaikista parhaiten ohuita spagettia muistuttavia suikaleita Julienne-terällä ja hintakin on huimat 6€! Kastikkeeseen kivan vivahteen toi jauhettu juustokumina, en ole koskaan ennen käyttänyt koska miehelleni on jäänyt jostain kuminaleivästä kammo ja itsekin olen joskus syönyt jotain missä ei sitten mikään muu maistunutkaan kuin kumina.. Aivan liian hallitseva maku. Mutta tämä olikin yllättävää, kävi tosi hyvin jauhelihakastikkeeseen ja toi siihen itämaista makua, viimeksi maustoin jauhelihakastikkeen kanelilla kun luin väärin purkin kyljestä..en kyllä ymmärrä miten voi lukea niin väärin mutta tässä keittiössä kaikki on mahdollista! Käytetäänhän sitä kanelia lähes joka ruuassa perusmausteena muualla päin maailmaa että ei se nyt kauhean pieleen mennyt, eikä se kastike onneksi pullalta maistunut! 

Tuota pastaa saa varata aika paljon syöjää kohti koska se ei todellakaan täytä niinkuin normaali pasta. Kuulostaa hurjalta mutta söin itse kolme kesäkurpitsaa suikaloituna! Oli ne normaalia pienempiä ja kovan treenin päälle söin, että oli nälkäkin! Oliiviöljyä pannulle ja suikaleiden nopea lämmitys, alle 5min kannattaa lämmittää ettei mene ylikypsäksi. 

Bolognesekastike:

600g luomu sika-nautajauhelihaa
3dl Puljongin lihalientä tai vettä
1prk yrtti tomaattimurskaa
1prk paseerattua tomaattia
1prk tavallista tomaattimurskaa
- sipulin ja valkosipulin kuullotin ensin voissa. 
Mausteina jauhelihamauste ja juustokumina, päällä parmesania ja kunnon rouhaisu mustapippuria, haudutin kastiketta noin tunnin. 

Haasteen ruokavalio on maidoton mutta pienissä määrin raakamaidosta tehdyt juustot on sallittuja, mikä ihana lisä salaatteihin ja näihin pastaruokiin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti