sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Herkkusuun postaus! Kultamitali-suklaata ja jäätelöä!


On tämä niin ihanaa kun ei herkuttelusta tarvitse luopua vaikka haluaa syödä puhtaasti, terveellisesti ja vielä pudottaa painoakin! Ei ole hienompaa keksintöä kuin raakasuklaa! Tämän version olen nimennyt kultamitalisuklaaksi, koska tätä tein nuorten leijonien MM-finaaliin ja kultaahan sieltä tuli! Peli oli niin jännä että suklaatakin meni liikaa, enää ei puhuttu kohtuudesta! :D Nämä vaan vie niin kielen mennessään ja joka kerta koitan tehdä tai siitä tulee automaattisesti aina vähän erilaista, harvoin mistään itsetekemästään saa aina identtisen makuista, se onkin niin hienoa! aina saa jännittää tuliko syötävää :) 



Toinen versio tuli tehtyä tänään, makeutin lakritsijauheella, ei olisi varmaan tarvinnut hunajaa ollenkaan, lakritsi on supermakea! Marjajauhetta käytin tässä mausteena, ei ollut enään ihania puutarhavadelmia joita käyttää ja ulkomaalaisia pitäisi keitellä ensin, liikaa vaiheita minulle!
Raakasuklaan teossa yksi tärkeimmistä asioista on MUISTAA SUOLA! Se korostaa niin hienosti makuja ja käy näin tumman suklaan kanssa niin täydellisesti! Ripottelen suolaa vielä suklaan päällekin vaikka laitan myös massan sekaan.

Eikä se herkuttelu vielä tähän loppunut, vielä ois jätskiä luvassa! :) Kaivelin kaapista jäätelökoneen näiden mukavien pakkaspäivien iloksi. Syntyi kookos-vadelma-mansikkajäätelöä, aivan ihanaa! Täytyy muistaa tehdä jäätelöä muulloinkin kun kesällä, niin helppoa välipalaa lapsillekin ilman sokeria ja lisäaineita! :)  




Kultamitali suklaa (Vadelma-raakasuklaa):
1pss(150g) kaakaomassaa
2rkl kookosöljyä
2dl kaakaovoita
2tl macaa
2-3rkl toco
kalaharin suolaa
2rkl hunajaa
1tl vaniljaa
useita kourallisia kotimaisia puutarhavadelmia joukkoon ja vielä pinnalle,
kuivapaahdettuja cashewpähkinöitä päälle ja suolaripsauksia, pakastimeen 15-30min tai kunnes on leikattavaa




Raakasuklaa lakritsi-ja marjajauheella:

vajaa dl kaakaovoita
3tl kookosöljyä
2rkl raakakaakao
2rkl tocoa

1tl macaa
1tl lakritsijauhetta
1tl hunajaa (ei välttämättä, lakritsi makeuttaa tosi paljon)
½tl vaniljaa
cayennepippuria ripaus
marjajauhetta
kalaharin suolaa
päälle paahdettuja cashewpähkinöitä, suolaa ja marjajauhetta

-sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa, matalassa lämmössä, lisää loput aineet ja levitä lautaselle/vuokaan leivinpaperin päälle ja 15-30min pakastimeen tai ulos näillä keleillä!



Kookos-mansikka-vadelmajätski:
2dl kookosmaitoa

4dl kuohukermaa
2 keltuaista
1½tl vaniljaa
1½dl mansikoita
1dl vadelmia
1rkl hunajaa
1dl turkkilaista jogurttia
-sekoita massa blenderissä, laita jäätelökoneeseen pyörimään kunnes koostumus on mieleistä, lisää kourallinen mansikan paloja ja vadelmia sekaan, mulla pyöri n.15min, massa oli ollut pakastimessa tunnin verran ennen jäätelökoneen kulhoon laittamista






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti