maanantai 8. elokuuta 2016

Marinoitua paprikasalaattia ja kokonainen broileri Jamie Oliverin tapaan


Kääk! Mä jo melkein unohdin koko blogin ja sit masennuin, että kukaan ei ole kuitenkaan käynyt sitä lukemassa, mutta että mitä! 50.000 katselukerran raja oli mennyt rikki, siis enhän mä sitä mitenkään kyttää ja käy itse aukomassa tätä sata kertaa päivässä että saisin lukua isommaksi ;) mutta viimeksi kun vilkaisin luku oli 49 tuhatta ja rapiat, nyt se on 50202! OOO!!!
Nyt teen teille pari ihan super postausta kerralla kun vihdoin jaksoin aukaista koneen, en tykkää kirjoittaa tabletilla, sillä sanakirjalla on joku vamma kun se muuttelee mun sanoja enkä osaa poistaa sitä käytöstä, vanha kunnon läppäri kunniaan! 

Tässä yhtenä iltana mietin mitä sitä söisi, aloin vain pilkkomaan kaikkea mitä jääkaapista löysin ja muistin rapsakasta kaalisalaatista sen mukavan makuisen seesamiöljyn ja sovelsin sitä tähänkin. Tämä maistui hyvin ei niin terveellisen uunimakkaran kanssa (sekin tosi laadukkain mitä kaupasta sain) 
Hyvin tämä toimisi broilerin kanssakin, haen meille munat munataxista ja nyt sieltä on alkanut saamaan myös luomu laidunbroileria ja luomulihaa pakasteena, täytyy munien lisäksi ottaa aina yksi munijakin matkaan, siitä saa niin ihanaa kanalientä josta saa taas iholle tärkeää kollageeniä tasoittamaan ehkä jo kolmenkympinkriisissä ilmaantuvia ryppyjä! 
Tällä kertaa kuitenkin googletin miten voisi kokonaisen kanan valmistaa uunissa ja ekana tuloksena tuli toinen blogi jossa oli tehty Jamie Oliverin ohjeella, oli niin herkullisen kuuloinen että pakko oli matkia ja kannatti! Älyttömän hyvää, kunhan enskerralla tiedän paistaa vähemmän aikaa, nyt meni jo turhan kuivaksi vaikka paistoin 1h10min ja ohjeen mukaan olisi pitänyt paistaa vieläkin pidempään, ehkä se olisi sitten jo trendikästä pulled chickeniä.


Sitruuna peräsimeen ja uuniin! :D ei käy kateeksi tätä broiskua!

Marinoitu paprikasalaatti
2 keltaista paprikaa
1 punainen paprika
1 punasipuli
1/2 kurkku
Loraus oliiviöljyä
Pienempi loraus seesamiöljyä (vahva maku!)
Vielä pienempi loraus omenaviinietikkaa
Sormisuolaa
Oreganoa
Mustapippuria
Poppamiehen garlic rub kuivamarinadiseosta
-pilko kasvikset ja sekoita öljyjen, mausteiden ja viinietikan kanssa, anna maustua hetki tai syö heti 


Reseptin ja valmistusohjeet broileriin löydät kuvien kera  TÄÄLTÄ :) 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti