maanantai 24. lokakuuta 2016

Maidoton ja gluteeniton kinkkupiirakka


Johan on ollut tässä hulinaa, ei ole blogi käynyt muuton keskellä mielessäkään, mutta jos tässä nyt alkaisi jo kotiutumaan ja tavarat löytämään paikalleen, paitsi että piirakkavuokaa en löytänyt joten tein tämän irtopohjavuokaan, hyvin onnistui 😊 
Meillä on nyt aivan ihana keittiö missä tästä lähtien kokkailen 


Juhlimme meidän keskimmäisen tyttösen 4v juhlia tulevana viikonloppuna ja sinne tarjoiluja mietin, lapsi on gluteeniton ja maidoton joten piirakka ilman juustoa kuulosti kyllä vieraalta, rakastan suolaisia piirakoita ja mitä enemmän voimakasta juustoa, sen parempi 😂 
Piirakka yllätti minut todella, aivan älyttömän mehevää, eikä se kaivannut yhtään juustoa! Muokkasin vähän ohjetta, laitoin täytteeseen 1 pienen purjon ja munamaitoon 2munaa, käytin kasvimaitona Oatlyn luomu kauramaitoa. 

 Alkuperäisen ohjeen löydät TÄÄLTÄ


Tuli sitä tänään tehtyä herkkuakin, vastaan tuli kolmen raaka-aineen raakasuklaabrownie ja sattui kaikkia aineitakin löytymään. 
Nopeaa, helppoa ja hyvää! 


2dl cashewpähkinöitä
2dl tuoreita taateleita tai rusinoita
4rkl raakakaakaojauhetta

-Blendaa pähkinät, lisää kaakao ja sekoita, lisää taatelit/rusinat ja blendaa tasaiseksi
-Levitä pieneen vuorattuun astiaan tai muotteihin ja laita noin tunniksi pakastimeen
-Koristele esim.kookoshiutaleilla 
-Jos käytät kuivattuja taateleita, liota niitä hetki lämpöisessä vedessä niin pehmenevät 

Herkullisia hetkiä syksyn pimeneviin iltoihin! 😊






3 kommenttia:

  1. Pitääpä testata tuota brownieta! Liotitko pähkinöitä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei olekaan tullut ilmoitusta tästä kommentista, anteeksi kun vastaus on viipynyt. En liottanut pähkinöitä, jäi enemmän purutuntumaa kun ei mene ihan niin mössöksi

      Poista
    2. Mulle ei olekaan tullut ilmoitusta tästä kommentista, anteeksi kun vastaus on viipynyt. En liottanut pähkinöitä, jäi enemmän purutuntumaa kun ei mene ihan niin mössöksi

      Poista