tiistai 13. maaliskuuta 2018

Paimenenpaistos


Päiväkodin ruokalistassa ei yleensä kovin paljon ole vinkkejä mitä tekisi ruuaksi, mutta eilen oli ruokana paimenenpaistosta, minulle ihan vieras ruoka.
Googletin mitä se mahtaa sisältää ja kokeilin heti ettei unohdu 😉
Alkuperäinen paistos tehdään perunamuussilla, mutta korvasin sen maukkaammalla ja verensokerille suotuisammalla kukkakaalilla ja palsternakalla.
Kuohukerma tekee muussista ihanan täyteläisen ja sopivan paksun, lapsille tämä ruoka upposi myös hyvin! 

PAIMENENPAISTOS

Kastike pohjalle:

400g naudan jauhelihaa
2kpl porkkanaa pieneksi kuutioituna
1 sipuli 
2 valkosipulinkynttä
3dl paseerattua tomaattia/tomaattimurskaa
2tl pizzamauste/oregano
2tl suolaton jauhelihakastike
2tl sipulijauhe
herbamare-yrttisuolaa, mustapippuria

-Paista jauheliha, mausta
-Lisää sipulit ja pieneksi kuutioitu porkkana
-Lisää tomaatti ja hauduta hetki
-Laita kastike uunivuoan pohjalle

Muussi pinnalle:

300g kukkakaalta
200g palsternakkaa
1dl kuohukermaa
20g voita
50g juustoraastetta pinnalle
Herbamare-yrttisuolaa ja mustapippuria

-Höyrytä kukkakaali ja palsternakka kypsäksi
-Soseuta voin ja kerman kanssa, mausta
-Levitä muussi kastikkeen päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle
-Paista 200c n.20min
-Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua 

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa 😊







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti