keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Blogiin kirjoittelee juuri kolmenkympin ikään päässyt kolmen pienen tytön äiti. Vuoden 2014 alkaneen elämäntaparemontin myötä perheen ruokavalio on nykyään gluteeniton ja lähes viljaton, sokeriton ja mahdollisimman luonnonmukainen. Satunnaisesti käytämme luomukauraa.
Resepteistäni et löydä vehnäjauhoja etkä suuria määriä sokeria, liputan kuitenkin luonnollisuuden puolesta ja keinotekoisille makeutusaineille ei ole minun kaapissani tilaa.
Makeutukseen käytän tarvittaessa kookossokeria, intiaanisokeria, hunajaa tai taateleita/rusinoita.
Uuden ruokavalion myötä peilikuva on kaventunut ja vaaka näyttää -18kiloa. Vielä olisi vähän matkaa omaan tavoitteeseen.

Blogin toivon antavan sinulle uusia ideoita niin arkiruokiin kuin herkkuhetkiinkin ja jos olet ajatellut muuttaa ruokavaliotasi vähähiilihydraattisempaan suuntaan, huomaat että herkutella voi terveellisestikin! :)



Sitten asiaan! Sain tänään vihdoin ja viimein aikaiseksi kokeilla täytettyä lihamureketta, yleensä kun aina tulee tehtyä pullia tai pihvejä niin nyt tuli kokeiltua jotain uutta ja kyllä sai isännänkin suupielet hymyyn, kunnon äijäruokaa. Täytteenä oli palvikinkkua, sipuli-ruohosipuli koskenlaskijajuustoa ja paprikaa :)



levitä jauhelihataikina pellin kokoiseksi levyksi, laita päälle mieleisiä täytteitä



 pellin päällä oli kaksi leivinpaperia, päällimmäisen avulla sen saa rullattua.



lihamurekkeen kanssa oli porkkana-lanttumuussia ja salaattia, lopputulos näytti tältä ja maistui todella hyvältä! Tarkoitus oli tehdä vielä kerma-sipulikastike, mutta nälkä oli jo liian suuri ja kastike ei kerennyt tähän kattaukseen, eikä sitä tarvittu, murekkeen sisällä oleva sulanut koskenlaskija kävi kastikkeesta! :) ihan kaikkea taikinaa en saanut pellille mahtumaan ja loput pyörittelin pulliksi joten vähempikin määrä jauhelihaa riittää :)



Jauhelihataikina:

1,2kg naudan jauhelihaa
2 luomumunaa

2rkl psylliumjauhetta
70g mozzarella raastetta
70g emmental raastetta

1 tuubi mutti tomaattipyrettä 
1prk (200g) ranskankermaa
mausteita, tässä oli suolaa, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta ja paprikaa 




Täyte:

16kpl ylikypsä palvikinkkuleikkelettä 

1pkt sipuli-ruohosipuli koskenlaskijajuustoa
paprikaa 



uuni 200c, 30-45min









8 kommenttia:

  1. Mahtavaa Heli, että sait blogin auki! Nyt on kiva päästä lueskelemaan ja kokeilemaan sun reseptejä :)
    Tuli mieleen kysymys: mitä ideoita sulla olisi terveelliseksi aamiaiseksi ilman perinteistä leipää? Munakas on kiva, mutta mitäs vaihtelua sitä keksis... Laitapa blogiin jahka joudat, kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä aloitan aamun monesti smoothiella jos en jaksa munakasta tehdä. Yleensä laitan turkkilaista jogurttia, avokadoa, mustikoita, mustaherukoita, heraproteiinia, hunajaa tai pari tuoretta taatelia, kookosöljyä ja gmo vapaata soijalesitiiniä, tulee tosi ruokaisa ja pitää monta tuntia nälkää. Nesteeksi laitan kookosmaitoa, täysmaitoa, vettä tai kylmää vihreää teetä, mitä milloinkin mieli tekee ja kaapista löytyy :) ja sen tässä on oppinut että tuosta "pala" ajattelusta kannattaa opetella eroon ja syödä aterioita, monesti jos edelliseltä päivältä on jäänyt ruokaa (mikä on harvinaista) sen voi ihan hyvin syödä myös aamulla, sillä jaksaakin pitkälle päivään :)

      Poista
  2. Jes! Oon mä tätä odottanut :-)

    VastaaPoista
  3. Jes! Onnee uuelle blogille <3 t.Anskulli-

    VastaaPoista
  4. Jään innolla seurailehan blogia! Ja tota mureketta tulee pian meiänki pöytään, nam.

    VastaaPoista
  5. Hei. Ja kiitos blogista :) Miten teet tuon porkkana-lanttusoseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kun eksyit tänne :) höyrytän porkkanaa ja lanttua aikalailla samanverran molempia ja sit vaan kermaa, voita ja suolaa sekaan ja sauvasekoittimella soseeksi, jos ihan tasaista pyrettä haluaa niin blenderi hoitaa sen homman :)

      Poista