tiistai 17. maaliskuuta 2015

Huijaus valkosipulikerma"perunat" :)


Eikös näytäkin aidoilta kermaperunoilta? Vaan eipä ole, törmäsin facebookin karppaajien foorumilla juurekseen nimeltä Valkoretikka. Piti ihan googlettaa että minkähän näköinen juures mahtoi olla kyseessä että osaa kaupasta metsästää. Taitaa olla sen verran tuntemattomampi kaveri kyseessä, että ei oman kylän kaupoista löytynyt, mutta nyt on sekin ongelma ratkaistu, onneksi sattuu löytymään ystävistä k-kauppias joka tilaa mulle vaikka puimurin jos on tarvetta :) Citymarketista löysin ja pääsin testaamaan kauan kaivattuja valkosipulikerma"perunoita" maku on todella mieto ja rakenne pysyy tosi hyvin napakkana, näitä tulen tekemään jatkossakin ja retikkaa meinaan kokeilla kiusauksiin ja keittoihin perunan sijaan. Meillä yksi lapsista on allerginen perunalle eikä se sovellu vähähiilihydraattiseen ruokavalioon muutenkaan joten tämä on ihan kaivattu korvike. Tähän asti parsakaali on meillä toimittanut perunan virkaa. On tämä kyllä sen verran kallistakin n.6-7e/kilo, että ei tätä perunan tavoin ole kyllä varaa ostaa, mutta silloin tällöin hyvinkin. Tämä setti toimi pihvin kaverina tosi hyvin. Pihvin päälle tein yrttivoita, voita+kuivattua persiljaa, yrttipippurisekoitusta, käy kastikkeesta kun sulaa :) 
















Välipalaksi tein tänään pähkinä-siemenpatukoita. Pitkään aikaan ei ole tullut leivottua, ainakaan viikkoon ;) nyt oli jo korkea aika. Nämä on käteviä, ne säilyy pakastimessa tai jääkaapissa ja teen leivinpaperista käärepaperin niin ei ole sormet ihan kookosöljyssä syömisen jälkeen. Helppo napata matkaan evääksi, energiaa riittää pitkäksi aikaa :) määrät on vähän sinne päin, en jaksanut puntarin kanssa tehdä kun halusin nopeasti valmista kun teen kaveriksi halusin jotain hyvää. Jos taikina on liian murumaista se ei tahdo pysyä kasassa, silloin lisää vain kookosöljyä/sitruunanmehua/muuta nestettä

 












    

Pähkinä-siemen välipalapatukat:

200g pähkinäsekoitusta 

(itse käytin Lidlin sekoitusta missä saksanpähkinä, hassel ja cashew)
3-4rkl kookosöljyä, 

(mulla oli vajaa 2rkl limenmakuista ja loput mautonta)
2tl raakakaakaota
1tl ceyloninkanelia
½tl spirulinaa
2tl lucumaa

3 tuoretta taatelia
1tl kookospalmusokeria 
1 luomusitruunan kuori ja mehu 
1tl cocovin marjaisa jauhetta 
1rkl kaakaovoita 
0,5dl kurpitsansiemeniä
0,5dl seesaminsiemeniä 
ripaus himalajan/ruususuolaa

-hienonna pähkinät ja siemenet monitoimikoneessa. Sulata vesihauteessa kookosöljy ja kaakavoi ja lisää seokseen. Raasta sekaan sitruunankuori ja purista mehu, lisää taatelit ja mausteet, sekoita monitoimikoneella kunnes seos alkaa muistuttamaan taikinaa ja sitä saa muotoiltua. Laitoin massan pieneen leivinpaperilla vuorattuun muoviastiaan ja pakastimeen jähmettymään, noin vartin päästä pystyy leikkaamaan haluamaansa muotoon. Lapset tykkäsivät kovasti ja oli näppärä kerhoeväs! :) 

2 kommenttia:

  1. Oliko jossain se valkosipulikerma "perunoiden" ohje?

    VastaaPoista
  2. Oho, empäs olekaan näköjään määriä laittanut, nää on ollut näitä ekoja postauksia. Muistaakseni viipaloin noita 2kpl ja laitoin kuohukermaa sen verran että viipaleet juuri peittyivät ja 2 valkosipulin kynttä puristettua kerman sekaan, suolaa ja mustapippuria. Uunissa 200 sen aikaa että ovat pehmeitä. Täytyy tehdä näitä itsekin niin saan tarkat määrät laitettua

    VastaaPoista