perjantai 29. toukokuuta 2015

Viljaton näkkäri

Pitkästä aikaa tulikin tehtyä pellillinen ihanaa siemennäkkäriä, miten olenkaan voinut unohtaa tämän! Lapsetkin tykkää tosi paljon mutta en anna kuin palasen päivässä, on niin tuhtia ja tässä on pellavansiemeniä ja en ole vielä sitä kadmium asiaa kunnolla selvittänyt että onko siitä oikeasti jotain haittaa pienissä määrin lapsille. Ohjeessa on kuitenkin vain 0,5dl pellavansiemeniä ja yhteen palaan niitä ei silloin kovin suurta määrä osu. Pellille taputteluun vierähtää hetki, on niin tinttaraa taikinaa ja käsiä joutuu kastelemaan useaan otteeseen ettei taikina tartu näppeihin, mutta tämä vaiva kannattaa nähdä, lopputulos on niiiiin hyvää ja terveellistä! 

Viljaton näkkäri: 
3 munaa
1,5dl kurpitsansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä 
0,5dl pellavansiemeniä 
3rkl psylliumia
merisuolaa/kalaharinsuolaa
1dl mantelijauhetta 
n.0,5dl (vähän alle) kuumuutta kestävää oliiviöljyä (esim. Bertolli classico, ei extra virgin)

-sekoita kaikki sekaisin ja levitä pellille mahdollisimman ohueksi, psyllium turpoaa tosi nopeasti ja taikinasta tulee jämäkkää, saa ihan tosissaan painella jos meinaa pellillisen saada, ihan vähän jäi minulla ainakin muutamasta reunasta vajaaksi.
-Uuni 175astetta ja n.15-20min, palaa helposti reunoilta, kannattaa vahtia.

 Anna jäähtyä ja leikkaa veitsellä paloiksi, tarjoile runsaan voin, kunnollisen palvikinkun ja kermajuuston kera..tätä meinaa mennä kerralla se pellillinen, ainakin meillä! ;)

6 kommenttia:

  1. Osaatko arvioida mikä tässä on HH määrä? :) tietäisi hiukan kuinka paljon uskaltaa syödä :D teen siis tällä ohjeella jo neljättä kertaa!! Niin hyvää se on. Enkä osaa edes siemeniä muuttaa.. Niin ohjeen mukaan tekevä olen.

    VastaaPoista
  2. ihan lonkalta en osaa heittää, mutta voin syöttää reseptin ainekset kalorilaskuriin ja katsoa :)

    VastaaPoista
  3. sain tämmöiset lukemat, ei ne paljoa voi heittää ;) 100g näkkäriä: 16g proteiinia, rasvaa 40g ja hiilareita vain 4g. Kiva kuulla että näkkäri maistuu, menen tekemään itsekin pellillisen! ;)

    VastaaPoista
  4. Kuinka pakollinen toi psyllium on ohjeessa?�� tai mistä sitä voisi ostaa?

    VastaaPoista
  5. Kuinka pakollinen toi psyllium on ohjeessa?�� tai mistä sitä voisi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. psyllium pitää tämän kasassa mutta on jotkut tehnyt ilmankin, sitä löytyy kaupoista leivontaosastolta

      Poista