keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Maailman parasta mustikkapiirakkaa ja liian löysää vaniljakastiketta


Nyt täytyy kyllä todeta, etten ole oikeasti eläessäni syönyt näin hyvää ja mehevää mustikkapiirakkaa! Ja vielä ihan itse kehitelty resepti saa hymyn korviin! :) 
Eipäs mennyt ainekset hukkaan, tähän meni kaapista viimeiset voit ja munat, pakastimesta mustikan jämät, mutta pakko oli tehdä kun minulta toivottiin jauhotonta marjapiirakan ohjetta ja kyllähän se mustikkapiirakka aina maistuu ;) 
Ohjeesta saat maidottoman kun vaihtaa voin vaikka kookosöljyyn..en ole kokeillut korvata voin määrää kookosöljyllä että takuuseen en mene, mutta olen netistä lukenut että näin voisi tehdä. Piirakan kaveriksi tein vanilja"kastiketta" tai sanoisinko vaniljamaitoa :D piirakka ei olisi tarvinnut edes kastiketta, tulikin niin mehevää. Monesti nämä manteli/kookosjauholeivonnaiset on niin kuivia että meinaa kurkkuun tarttua niin varmuuden vuoksi tein kastikkeen. Viimeviikolla tein myös ja silloin se kyllä onnistui ja oli ihanan paksua..en tiedä mikä tällä kertaa meni vikaan mutta samapa tuo, maku ratkaisee ja se oli yhtä hyvä kuin viimeksikin :) 
piirakka lähdössä uuniin, päälle ripottelin muskovadosokeria hyvin vähän niinkuin kuvasta näkyy..voi jättää poiskin, eipä ole lopputulokseen vaikutusta suuntaan eikä toiseen


vaniljakastike tulollaan..kerma-maidon lämmitystä..
lähes täydellisesti erotetut keltuaiset, yksi löysä muna näköjään eksyi joukkoon
lopputulos! vie kielen mennessään!


Mustikkapiirakka: 

4 munaa
100g voisulaa
1-2rkl hunajaa
0,5dl mantelijauhetta
0,5dl hasselpähkinäjauhetta
0,5dl perunajauhoja
0,5dl kookosjauhoja
0,5tl vaniljajauhetta
2tl leivinjauhetta
3tl pofiberiä
4dl mustikoita
1rkl perunajauhoja missä mustikat pyöritellään (perunajauho sitoo jäisistä mustikoista tulevan nesteen ja piirakasta ei tule liian vetistä) 

-sulata voi
-munat ja hunaja vatkataan vaahdoksi, kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja laitetaan siivilän läpi sihdaten munavaahtoon, nuolijalla varovasti nostellen. 
-lisää lopuksi voisula
-laita taikina piirakkavuokaan ja perunajauhoissa pyöritellyt mustikat päälle 
- uunissa 175astetta ja n. 20-25min
 anna piirakan jäähtyä KUNNOLLA niin saatat saada ehjiä paloja leikattua, me hätähousuina ei maltettu juuri odotella ja palat tahtoivat vähän hajota, piirakka on niin pehmoista. Vaniljakastikkeen ohjeen löydät täältä
itse makeutin hunajalla ja laitoin 1rkl.  Vaniljajauhetta laitoin vajaan tl

Herkullisia hetkiä! Itse meinaan tällä piirakkapohjalla kokeilla myös raparperi ja omenapiirakkaa, niistä ei voi tulla kuin hyviä! :)   

yön yli jääkaapissa levänneennä ja kunnolla jäähtyneenä kastike kyllä sakeutui sellaiseksi kuin oli tarkoitus, joten tapani mukaan vain hätäilin ;) ohjeessa kyllä luki, että kastike tulisi tehdä päivää aikaisemmin että se ehtii todella kunnolla jäähtyä, mutta ei mulla nyt ollu päiviä aikaa odotella :D 


        

5 kommenttia:

  1. Kiitti :) Nyt tiiänkin mitä teen ihan just kohta!

    VastaaPoista
  2. Hyvä! Saitte tekin herkutella!

    VastaaPoista
  3. Kiitos TAAS kivasta ohjeesta :) Ihana blogi!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Eikku! Kiva kuulla että ohjeet on mieleisiä.

    VastaaPoista
  5. Tää toimi muuten todella hyvin raparperin kanssa. Tosin raparpereihin laitoin inkkari sokeria sekaan. Ja raparperit pistinkin pohjalle ja keikautin kakun ennen tarjoilua. Jos raparperit laittais taikinan sekaan niin ehkä sokeria ei tarvitsisi...

    VastaaPoista