sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannuksen herkut!

Meidän perhe vietti juhannuksen ihan kotosalla, ollaan tultu siihen tulokseen, että tämän joukkueen kanssa silloin pääsee itse kaikista helpoimmalla! :D Syötiin hyvin, kokeiltiin uutta ja ulkoiltiin paljon, vaikka sää ei aina ihan suosinutkaan.
Pizza on niin takuuvarma hitti, että sitä piti juhannuksena olla. Mantelileivän ohjeella taas pohja ja täytteeksi eksyi palvikinkun jämät, jauhelihaa, ananasta, paprikaa, sipulia, valkosipulia, fetaa. Tuppereilta tilaamani iso laakea vuoka pääsi ekaa kertaa testiin lisukesalaatin tarjoiluastiana ja lapset heti huomasivat, 5v kommentoi kun toin salaatin pöytään "voi vitsit miten herkullisen näköistä salaattia!" sitä piti heti alkaa syömään, vaikka pizza oli vielä uunissa. Porkkanat ja kurkut tein kuorimaveitsellä suikaleiksi ne varmaan lapsia kiinnosti, kaikki ne piti heti napsia! Salaatinkastikkeen tein yksinkertaisuudessaan kermaviilistä, suolasta, sitruunasta ja mustapippurista, mun mielestä parasta! Sinappi sopisi myös mutta unohdan aina ostaa.

kukkakaalikeitto savulohella
Uutuus mitä tuli kokeiltua oli kukkakaalikeitto, Kape teki tätä yhdessä kaappaus keittiössä jaksossa ja oli niin yksinkertaista että oli pakko kokeilla. Aivan mielettömän hyvää, niin samettisen pehmeää ja maistuu enemmänkin voille, sipulille ja kermalle kuin kukkakaalille, tiedoksi, jos kukkakaali ei kuulu lemppareihisi. Keitto itsessään ei kovin kauaa varmaan nälkää pitäisi koska ei sisällä proteiinia. Alkukeittona se ohjelmassa olikin, mutta pääruokana meillä joten kaverina syötiin savulohta, toimii!

Lisukesalaatti
                                                     
Pizzapohjan ohje:
1prk maitorahkaa
2munaa
150g punaleimaemmentaljuustoraastetta
1tl leivinjauhetta
7rkl mantelijauhetta 
-kaikki sekaisin ja levitä ohuelti pellille, 5-10min esipaisto ennen täytteitä.

Lisukesalaatissa oli salaattisekoitusta, lehtikaalia, jääsalaattia, porkkanaa, kurkkua, punasipulia ja fetaa.

Kukkakaalikeitto:
1 kukkakaali
1 sipuli
1 l maitoa (mä laitoin 5dl kuohukermaa ja 5dl täysmaitoa)
2 rkl voita
-Poista kukkakaalin suojalehdet ja poista kova sydän. 
Pilko kukkakaali ja sipuli. Lisää lämpimään kattilaan nokare voita ja kuullota aineksia viitisen minuuttia, älä kuitenkaan ruskista.
Lisää kattilaan maito ja anna sen kiehua noin 20 minuuttia, kunnes kaali on pehmeää.Kaada seos tehosekoittimeen, lisää sekaan vielä nokare voita ja soseuta niin kauan, kunnes keitto on tasaista. Voit käyttää soseuttamiseen myös sauvasekoitinta.
- Jos tarjoat keiton pääruokana, paista keiton päälle esim. kalaa tai alkuperäisessä ohjeessa oli pestomarinoituja katkarapuja.
-Tuore ruohosipulisilppu kruunaa keiton! Kuvissa keiton päällä on persiljaa, toisella kattauksella söimme ruohosipulin kanssa, se sopi vielä paremmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti