maanantai 20. heinäkuuta 2015

Juice ON!

Mua on jo pitkään kiinnostanut tuorepuristettujen mehujen tekeminen itse, varsinkin vihermehujen. Vaikka blogini keskittyykin ruokiin, teen nyt yhden postauksen mehuista, ne tulevat jatkossa olemaan osa meidän perheen jokapäiväistä arkea, niin paljon lapsetkin tykkää! En ole vielä tajunnan räjäyttävää vihersmoothieta onnistunut tekemään, mutta mehua kyllä! Lainasin ensin kaveriltani mehulingon testiin, ennenkuin marssin Prismaan hakemaan Philipsin linkoa minkä olin ajatellut hankkia. Onneksi lainasin koska tulin muutaman lasillisen jälkeen siihen tulokseen, että a) se vie puolet meidän pöytätason tilasta b) se tosiaan LINKOAA kaiken ja hyvin pieni osa päätyy lopulta lasiin c) hankin mehupuristimen, en linkoa. 
Sittenhän alkoi tämä perinteinen googlaaminen ja kokemusten lukeminen mikä puristin olisi kohtuuhintainen ja pieni, tehokas ja helppo puhdistaa. Äkkiä tuli selväksi että puristimen idea ei ole makeilla tehoillaan vaan hitaudella. Mitä hitaammin mehu puristuu, sitä vähemmän mehu hapettuu ja sitä paremmin vitamiinit pysyy tallessa. 
Ehkä miljoonan YouTube videon katsomisen jälkeen ja päivien vertailujen jälkeen päädyin tilaamaan Juicepresson ja en ole hetkeäkään katunut! Halusin koneen joka nimenomaan puristaa myös vehnänoraksen, lehtikaalin, pinaatin, salaatin ym "hankalan" ja kaikki on puristettu ja vielä en ole konetta tukkoon saanut, ananas saattaa jumittua hetkeksi poistoputkeen mutta siihenkin oli työkalu mukana millä massaa saa autettua liikkeelle. Kone on todella helppo koota, kasata ja kolme osaa huuhdeltavana, luin että joissain on jopa 7 irrotettavaa ja pestävää osaa, itse en jaksaisi montaa kertaa päivässä sellaista koota ja pestä! Jotta mehut olisivat terveellisiä, niissä tulisi noudattaa 80/20 sääntöä. 80% kasviksia ja 20%hedelmää makeuttamaan. Kukaan, ei varmasti kukaan juo lehtikaali, pinaatti, selleri mehua ilman pientä makeutusta. En halua edes kokeilla ettei innostukseni lopahda. Olen myös oppinut että ruskea mehu ei houkuttele juomaan, sellaisen saa kun yhdistää vihreät ja oranssit ainesosat, vältä sitä! Lingossa jäteastia oli jo lähes puolillaan vaikka lasissa oli vain desi tai pari mehua, puristimessa jätteen määrä on todella vähäinen ja mehua tulee paljon! 


Mehua on yli litra ja jätettä vain pari desiä. Jäte on melko kuivaa joten silloin tietää että puristin on tehnyt hyvin tehtävänsä. Suodatan mehun vielä aina siivilän läpi, haluan tasaista mehua, en hedelmälihamöykkyjä. Aamulla ihanan pirteä herätys on tämä sitruuna-ananas-inkiväärishotti
 Tai tämä ihanan raikas kesäkurpitsa-parsakaalinvarsi-ananas-kurkku-inkivääri-lime-jääsalaatti-omenamehu
Kesän ihan paras janojuoma syntyi eilen! Kirpeä verigreippi-sitruuna-lime-ananas-appelsiini-päärynä-vadelma. Tämä ei tosiaan noudata 80/20 sääntöä, mutta kylläpä oli hyvää! Vaikka onkin sokerinen, kyllä tämä helteellä jaffan voittaa terveellisyydellään. Vissyä kun sekoittaa sekaan niin limsasta menee!  
Porkkana-ananas-inkivääri-sitruunamehu, tämän laitoin vielä blenderiin ja tein smoothien avokadon, mustikoiden ja mustaherukoiden kanssa, näin mehuista saa ruokaisamman ja monissa paastoissa/dieetissä ruoka korvataan ruokaisalla smoothiella 
Jos mehukipinä puraisi, kannattaa katsoa dokumentit fat, sick and nearly dead 1 ja 2, löytyy netflixistä ja Juicemaster SuperJuice me!-dokkari YouTubesta. Nämä saivat minun mielenkiinnon heräämään ja loppua ei näy! Juicemaster Jason Valen sanoja lainatakseni: "JUICE ON!" 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti